Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cilinderes szemüvegről van...

Cilinderes szemüvegről van szó. Ez normális?

Figyelt kérdés

Szóval megkaptam az új szemüvegemet eddig - 1,5 és - 2,5 cilinderes volt a szemem, most pedig egy kicsit talán rosszabb lett - 1.75 és - 2,75... És elkezdtem hordani s mintha lejtene a talaj (az első szemüvegemnél nem éreztem ezt)..

Ez normális vagy mennyi napot hagyjak a szememnek megszokni?

2019. aug. 30. 17:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha náluk vizsgáltattad a szemed és a szemüveget is ott készítették, akkor csak kicserélik gariba, mert szar.

Én mondjuk levetettem a cilindert, mert 20 perc után is fura volt a talaj. Mondjuk az kontaktlencse volt, így nem volt nehéz dolgom.

Próbálgasd még pár napig, ha nem tud hozzászokni az agyad, akkor ne szívasd magad, cseréltesd ki.

2019. aug. 30. 18:50
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

A szemüveg lencsét orvosilag cilindernek nevezik.

Ez nem egy különleges dolog,csak ti teszik azzá itt.

A mérték egység a dioptria ,és nem cilinder .

A szemnek hozzá kell szokni.ehhez nem sok idő kell,ha kellően méretezett.Általában kisebbet írnak,hogy ne legyen zavaró.

2019. aug. 30. 19:08
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen ott helyben intéztek el mindent nekem. Még pár napig várok, de utána ha nem javul nem lesz más választásom, csak nagyon félek, hogy ki kell fizessek még egy pár lencsét. (mivel ez nekik veszteség nem? 😅)
2019. aug. 30. 19:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Oh értem akkor még reménykedek :D
2019. aug. 30. 19:13
 15/17 anonim ***** válasza:
#12 hülyeséget beszél, azt se tudja milyen a cilinderes szemüveg...
2019. aug. 30. 19:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Na milyen a szemüveg? Megszoktad?
2019. szept. 1. 12:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát már nem annyira fura, mint ahogy elsőnek felvettem, de még mindig szokom. 😅
2019. szept. 1. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!