Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normalis a 127 és vérnyomás...

Normalis a 127 és vérnyomás és a 108 as pulzus?

Figyelt kérdés
Körülbelül 1-2 éve nagyon félős lettem mikor merni kell a vérnyomásomat. Nem tudom mi rémít meg vagy a hang vagy hogy szorítja a karom de állandóan bestresszelek és emiatt magas a pulzusom. Amúgy telefonról szoktam merni mert az halk és általában 80 szokott lenni. 24/L

2019. aug. 23. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha normál állapotban 80, az még elfogadható.

Személy szerint én már akkor is rosszul érezném magam. Nekem a 60 az ideális, szedek is rá Betaloc 10 mg-ot napi 3 x 1 szemet. Önmagától kb 110 a pulzusom, nyugalmi állapotban is.

Egy kardiológiai vizsgálat és egy 24 órás vérnyomásmérő ártani biztos nem ártana. Sokat számít, ha az ember szíve néha-néha másfélszer annyit dobban, mint kellene.

22/L

2019. aug. 23. 16:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Neked orvos írta fel a gyógyszert?
2019. aug. 23. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
A 127 es vérnyomás abszolút jó. A pulzusod magas kicsit. De ha izgulós vagy az orvos azt is beszámítja. Lehet, hogy egy kis Betaloc nem ártana. A pulzusnál 72 a normál érték, de megterhelésnél, idegeskedésnél jóval e fölött mérhető.
2019. aug. 23. 16:27
 4/6 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, igen, orvos írta fel.
2019. aug. 23. 17:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2019. aug. 24. 09:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Na azért 80-as pulzusra nem kell még gyógyszer.. Pulzus 60-90-ig normális tartományban mozog. Hülyeség hogy a 72 a normális. a 72 az átlag és az is inkább férfiaknál. Nőknél 75.

Figyelj, simán izgulhatsz mérés alatt, ezt úgy tudod ellenőrizni,hogy ha többszöri mérésre lejjebb megy, csak izgalom volt. Vagy ha a mérőtől tartasz, tapintsd ki magadnak, lélegezz egyenletesen.

Izgalomra simán van 108-as pulzusérték,sőt.. Eleget iszol egyébként? Dehidratáltság is megemelheti.

2019. szept. 13. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!