Hova kéne még fordulni?
Sajna bő egy éve tart a gond, igazából még elején érdeklődtem itt is, de azóta sem változott semmi.
A lényegi tünetek a következők: Izmaim remegve mozognak, mintha egy zsanért nem olajozunk meg ahhoz tudom a dolgot hasonlítani, viszont főként csak elengedéskor, tehát ha a karomat felemelem és akkor leengedésnél, vagy épp ha ülök, akkor előredőlésnél a hasizmom.
A másik fő tünet, pedig lüktetésérzet test szerte, főleg kezeken és lábakon, szó szerint ki tudom venni a pulzusomat, elég ha a tenyerem leteszem valahova már érzem, lábamon ugyanígy.
Ez a kettő a fő tünet, amik pedig kísérik:
Hónalj alatt, a mellkas két oldalán ilyen 5-6 napos szakaszokban duzzadást érzek, viszont tapintani nem lehet ott semmit, viszont ezzel kapcsolatosan érezhető erősebben és gyengébben a lüktetés is. Pihenéskor meg gyakran a szívdobogásom érzem folyamatosan, de ez is ilyen ciklikusan, hol jobban hol kevésbé érezhető. Viszont van hogy már ahogy háton fekszem még a hátam felső részén is érzek lüktetést.
Ezek mellett főlek kezeimen és a lábfejemen a vénák kéken átlátszanak, nem visszeresség szerűen kidudorodva, simán csak a bőr alól kéken átsejlenek, bedagadva stb nincsenek.
Illetve valamelyest kapcsolatos lehet, hogy pár hetente füleim belsejében ilyen pattanásszerű valamik képződnek, és ilyen véres folyadék szivárog belőle, mintha ott engedné el a " nyomást ".
Emellett hébe hóba arra ébredek, hogy valamim elzsibbadt, van hogy csak például a kisujjam és a mellette lévő ujjam, van hogy egész kéz vagy lábfej, és nem úgy zsibbad el, hogy nem tudom mozgatni, hanem csak iylen bizsergős érzet, de ugyanúgy tudom mozgatni stb.
Illetve ez a kéz és lábfej bizsergés alapból is előfordul, illetve a gerincem mentén jobb és bal oldalt szintén iylen hangyás érzet szokott néha előjönni. Illetve test szerte ilyen apró remegések, olyan mintha egy-egy ér rángatózna, van hogy szinte pulzus-frekvencia, van mikor meg nagyon gyors tempoban remeg be valami.
Munka teherbírásban nem vettem észre változást, max annyi, hogy ha jobban meghajtom magam a jobb fülemben hallom néha a pulzusom, de nem köhögök vagy fulladok ki iylesmi.
Vizsgálatok minden elképzelhető megvolt már, de persze sehol semmi, küldtek egyikről a másikra, érdemi eredménytől mentesen.
Hátha valakinek van ötlete vagy tanácsa merre kéne indiulni tovább, vagy esetleg van tapasztalata iylesmiben.
Lyme-kórt néztek?
Borrelia ELISA IgM/IgG vagy Borrelia Western Blot IgM/IgG?
Hali.
Általános labor volt, vér illetve vizelet, nem tudom, ebben figyelnek ilyesmire vagy ezt külön kell kérni?
Általános laborból nem sokat lehet megtudni.
Igen külön kell. Háziorvos az Elisa tesztet meg tudja csinálni. A másik fizetős vagy bőrgyógyász/infektológus csináltatja ha pozitiv az Elisa annak megerősítésére. De sok az álnegatív teszt szóval ha az lenne is lehet Lyme.
Tüneti a diagnózis elsősorban, másodlagos a teszt. Lehet hogy neked is ez van, de nem biztos.
Mindhárom üzenetet én irtam eddig
Egy Lyme beteg
Köszönöm szépen, hétfőn van háziorvos, akkor megkérem csinálja meg ezt a tesztet.
Egyébként egy apróság, lehet még hasznos info: Ez az egész juli 10-tők kezdődött 2018-ban, viszont előtte május közepétől juni közepéig folyamatosan köhögtem, mintha meg lettem volna fázva, de annál erősebben, viszont ugye meg nem voltam fázva. Hogy vajon kapcsolódhat-e hozzá azt nem tudom, max annyi még hogy mielőtt ez kezdődött előtte nap egy viszonylag nagy területet vágtam le füvet - kullancs miatt írom - bár nem vettem észre, hogy esetleg lenne rajtam, de hogy lehetett e egy iylen köhögéses dolog is a jele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!