Lehet bajom belőle? Sugárzás?
Figyelt kérdés
Egy építkezésen dolgoztam amikor véletlen belesétáltam egy röntgen sugárzásba ugyanis csövek repedezettségét vizsgálták (hajszálrepedéseket) amit máshogy nem lehet észrevenni..szoval nem láttam a figyelmeztető táblát ezért nem tudtam ,hogy lesz azon a területen röntgen vizsgálat ..figyelmetlen voltam és besétáltan arra a területre pont mikor lőttek egyet szoval egy lővésbe pont belesétáltam .. mit kell tudni lehetett valami bajom belole? Mit kell tudni ezekrol az eszkozokrol mennyit sugározhatnak ? Mennyit károsodhatott a szervezetem? Nem tudok ezekrol semmit előre is koszonom a valaszokat!2019. aug. 13. 12:38
1/1 anonim válasza:
Először is nem vagyok járatos az ilyen helyeken használt röntgennel kapcsolatban.
De általánosságban elmondható, hogy a besugárzás erőssége nagyban függ a távolságtól, az iránytól, az időtől, illetve hogy mely részed kapta. Ez meg nyilván a sugárzó felület nagyságától is függ. Érdemes volna beszélned a mérést vezető személlyel, és elmondani neki a történteket. Lehet hogy nem kaptál számottevő sugárzást, de az is lehet hogy igen. Teljesen megnyugtató eredményt csak akkor kaphatsz, ha valamilyen dózismérővel megméreted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!