Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Nagyon meleg...

Mit csináljak? Nagyon meleg van, már nem bírom.

Figyelt kérdés

Éjszaka kb.aludtam 5 percet,egyrészt mert baromi meleg volt,semmi levegő,de ha kinyitom az ablakot,megesznek a szúnyogok.Fél2kor úgy voltam vele,hogy jó nem érdekel,kinyitom az ablakot.Kinyitottam,bejött egy csomó szúnyog,hüvösebb se lett a szoba,úgyhogy becsuktam,aztán inkább már le se feküdtem.Hajnalban lehet,hogy aludtam még egy kicsit,de szörnyű volt.Ma 3x zuhanyoztam,de megdöglök a melegtől,most is szakad rólam a víz,pedig csak ülök és gépelek.Fáj a fejem,tiszta bágyadt vagyok,és gyenge,alig van erőm.Nem tudom,hogy fogom így kibírni a ma éjszakát.Holnapra még melegebbet mondtak:(

Elegem van máááár!!!:(

16/L

2010. júl. 12. 18:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

-szunyoghalo

-strand

-ventillator

-gep kikapcs mertaz is hot termel

2010. júl. 12. 19:04
 2/15 anonim válasza:
0%
nyápic
2010. júl. 12. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem bírom a meleget, sosem bírtam, pedig még kövér sem vagyok, és tudjátok nagyokosak nem mindenkinek van lehetősége és pénzre strandra járkálni, nekem már legfőképp időm nincs.

A másik fele, hogy átlagban 25 foknak kéne lennie, hazánkban a 30 akárhányfok nem normális, megelégednék átlag25-el, aki meg aszalni akarja a seggét utazzon el a trópusokra.

2010. júl. 12. 19:08
 4/15 anonim ***** válasza:

átérzem, mi is megfőlünk Pesten a panelban. Van egy fali hőmérőnk tegnap 34 fok volt a lakásba. A gond itt is az, hogy eszméletlenül, kimondhatatlanul, hihetetlenül sok a szúnyog, úgyhogy vagy fuldoklunk a csukott ablaknál, vagy szenvedünk a szúnyogoktól. Már most látni, hogy ősszel festeni kell, mert tele van a plafon meg a falak, szúnyogtetemekkel, meg vérnyomokkal. Arról meg, hogy hány csípés van rajtam ne is beszéljünk. Egész nap ver a víz, hiába zuhanyzom le 6szor úgyis tök büdös vagyok egész nap. tegnap táraztunk be több liter fagylaltot a fagyasztóba, most azzal vigasztaljuk magunkat.

22/l

2010. júl. 12. 19:10
 5/15 anonim ***** válasza:

hűtsd a tarkódat konyharuhába tekert jégakkuval,vagy egyszerűen csak hideg vizes törölközővel. engedj le minden redőnyt,h kevésbé melegedjen a lakás. egyébként nálunk itthon se bírjuk a meleget,de én kimentem biciklizni,és úgy jött egy kis szél és úgy bírtam egyébként ezzel azt akartam mondani h én kint jobban bírtam mint bent

egyszer az iskolaorvos azt mondta,hogy ilyenkor igyunk meleg teát,és attól jobb lesz. nem tom pontosan már h miért,de érdemes megpróbálni.

2010. júl. 12. 19:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem ezt az életérzést, és át is éltem párszor. Az a baj, hogy Magyarország nem ilyen klímára készült, mikor a házakat építették, meg szegényebb is volt az ország. Nincs megoldva az épültek árnyékolása, és sok helyen a szellőzése sem. Nálam pl. az összes ablak a lakásban egy irányba néz, huzatot csinálni nem igen tudok. Minden esetre csak ezek a megoldások maradnak, ha nem vagy krőzus, és nem tudsz légkondizásra tízezreket költeni:

a) Árnyékolás: Egy redőny sokat távol tud tartani a melegből, nem engedi annyira átmelegedni a lakást. ha a nap besüt, mindig húzd le, vagy ha nincs, legalább húzd el a sötétítő függönyt.

b) Szellőztetés, hűtés: Ha viszont nem süt be a Nap, mindig tartsd nyitva az ablakokat, különösen éjjel.

c) A szúnyogok ellen legjobb tényleg a szúnyogháló. Ha nincs, ne kapcsold fel a villanyt nyitott ablak mellett, mert akkor tódulnak be. Így azért kezelhető mennyiség fog bemenni, és ezeket alvás közben tökéletesen távol lehet tartani elektromos szúnyogriasztóval. (A konektorba dugható, és folyamatosan kipermetezi a riasztó anyagot.) Én is érzékeny vagyok a szúnyogokra, de ezzel tudok aludni.

2010. júl. 12. 19:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de ha Neked ez probléma, akkor mit szóljanak azok akik pl. dolgoznak? Te a viszonylag hűvös szobában vagy, módodban áll többször zuhanyozni stb. Akik pedig hozzád hasonlóan nem alszanak éjszaka, és reggel kialvatlanul mennek dolgozni. Ők mit szóljanak. Ilyenkor gondolj rájuk! Tehát ne nyafogj, tűrd a meleget. Örülj, hogy otthon kell átvészelned, nem pedig munkába vagy suliban.
2010. júl. 12. 21:34
 8/15 anonim ***** válasza:
Szúnyogháló, vizes függöny, vizes póló, klíma
2010. júl. 12. 22:17
 9/15 anonim ***** válasza:
képzeljétek el, a szabadstrand ingyen van! :D
2010. júl. 13. 11:24
 10/15 anonim ***** válasza:
A Balaton déli partján az a 15. Az ország többi 176 strandján viszont kell fizetni érte...
2010. júl. 13. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!