Mit csináljak? Nagyon meleg van, már nem bírom.
Éjszaka kb.aludtam 5 percet,egyrészt mert baromi meleg volt,semmi levegő,de ha kinyitom az ablakot,megesznek a szúnyogok.Fél2kor úgy voltam vele,hogy jó nem érdekel,kinyitom az ablakot.Kinyitottam,bejött egy csomó szúnyog,hüvösebb se lett a szoba,úgyhogy becsuktam,aztán inkább már le se feküdtem.Hajnalban lehet,hogy aludtam még egy kicsit,de szörnyű volt.Ma 3x zuhanyoztam,de megdöglök a melegtől,most is szakad rólam a víz,pedig csak ülök és gépelek.Fáj a fejem,tiszta bágyadt vagyok,és gyenge,alig van erőm.Nem tudom,hogy fogom így kibírni a ma éjszakát.Holnapra még melegebbet mondtak:(
Elegem van máááár!!!:(
16/L

-szunyoghalo
-strand
-ventillator
-gep kikapcs mertaz is hot termel

Én sem bírom a meleget, sosem bírtam, pedig még kövér sem vagyok, és tudjátok nagyokosak nem mindenkinek van lehetősége és pénzre strandra járkálni, nekem már legfőképp időm nincs.
A másik fele, hogy átlagban 25 foknak kéne lennie, hazánkban a 30 akárhányfok nem normális, megelégednék átlag25-el, aki meg aszalni akarja a seggét utazzon el a trópusokra.

átérzem, mi is megfőlünk Pesten a panelban. Van egy fali hőmérőnk tegnap 34 fok volt a lakásba. A gond itt is az, hogy eszméletlenül, kimondhatatlanul, hihetetlenül sok a szúnyog, úgyhogy vagy fuldoklunk a csukott ablaknál, vagy szenvedünk a szúnyogoktól. Már most látni, hogy ősszel festeni kell, mert tele van a plafon meg a falak, szúnyogtetemekkel, meg vérnyomokkal. Arról meg, hogy hány csípés van rajtam ne is beszéljünk. Egész nap ver a víz, hiába zuhanyzom le 6szor úgyis tök büdös vagyok egész nap. tegnap táraztunk be több liter fagylaltot a fagyasztóba, most azzal vigasztaljuk magunkat.
22/l

hűtsd a tarkódat konyharuhába tekert jégakkuval,vagy egyszerűen csak hideg vizes törölközővel. engedj le minden redőnyt,h kevésbé melegedjen a lakás. egyébként nálunk itthon se bírjuk a meleget,de én kimentem biciklizni,és úgy jött egy kis szél és úgy bírtam egyébként ezzel azt akartam mondani h én kint jobban bírtam mint bent
egyszer az iskolaorvos azt mondta,hogy ilyenkor igyunk meleg teát,és attól jobb lesz. nem tom pontosan már h miért,de érdemes megpróbálni.

Én megértem ezt az életérzést, és át is éltem párszor. Az a baj, hogy Magyarország nem ilyen klímára készült, mikor a házakat építették, meg szegényebb is volt az ország. Nincs megoldva az épültek árnyékolása, és sok helyen a szellőzése sem. Nálam pl. az összes ablak a lakásban egy irányba néz, huzatot csinálni nem igen tudok. Minden esetre csak ezek a megoldások maradnak, ha nem vagy krőzus, és nem tudsz légkondizásra tízezreket költeni:
a) Árnyékolás: Egy redőny sokat távol tud tartani a melegből, nem engedi annyira átmelegedni a lakást. ha a nap besüt, mindig húzd le, vagy ha nincs, legalább húzd el a sötétítő függönyt.
b) Szellőztetés, hűtés: Ha viszont nem süt be a Nap, mindig tartsd nyitva az ablakokat, különösen éjjel.
c) A szúnyogok ellen legjobb tényleg a szúnyogháló. Ha nincs, ne kapcsold fel a villanyt nyitott ablak mellett, mert akkor tódulnak be. Így azért kezelhető mennyiség fog bemenni, és ezeket alvás közben tökéletesen távol lehet tartani elektromos szúnyogriasztóval. (A konektorba dugható, és folyamatosan kipermetezi a riasztó anyagot.) Én is érzékeny vagyok a szúnyogokra, de ezzel tudok aludni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!