Csomó a mellben?
Előző menstruációm előtt kb. 1.5 héttel a jobb mellem es a hónaljam vonalában egy hosszúkás alakú, érintésre igen fájdalmas csomót találtam. Mivel hajlamos vagyok túldramatizálni dolgokat, elmentem uh-ra, ahol a következőt írták;
"Kifejezetten mirigyes mirigyes szerkezetű emlők, emlők mirigyállomanya mindkét oldalon szabályos. Kóros körülírt elváltozás egyik oldalon sem látható. Megnagyobbodott nyirokcsomó egyik oldalon se mutatható ki."
Megnyugodtam. Amikor megjött a menstruációm, elmult a fájdalom, de a kis csomócska még mindig kitapintható volt, igaz, csak minimálisan, es nem fájt. Most hogy megint közel vagyok a menstruációmhoz, megint ott van jobb oldalon ez a fajdalmas csomó. Gondolkodtam, lehet hogy a ciklus kezdete miatt? Eddig sosem volt ilyen tünet, csak erős deréktáji fájdalom meg falánkság, de egyoldali mellfájdalom nem. Létezik, hogy 24 évesen új tünetem alakult ki??
Előre is köszönöm a válaszokat.
Mensi előtt és alatt a mellben nagyobb a valószínűsége a ciszták képződésének, amik akkor érzékenyek lehetnek, de a mensi elmúltával visszahúzódnak. Ilyesmiről lehet szó.
Nekem mikor mensi környékén csinálták a mell UH-t, bele is írták a leletbe a cisztákat. De fájni csak egyetlenegyszer fájt ilyen eddig, szóval igen, lehet, hogy hirtelen lesz egy új tünet.
A biztonság kedvéért menj el majd kontroll UH-ra, ha marad a fájdalom, de valami köztes időszakban, ne mensi környékén. Nőgyógyászoddal is beszéld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!