Kemény csomó a mellben, a felülete pedig kivörösödött, hámlik?
Már 1-2 éve a jobb majd egy kicsit a bal mellemen is előjött kipattogzás, kivörösödés, viszketés, hámlás, a mellbimbóm is sokszor vissza van húzódva, ha nagyon vakartam vérzett is.
Pár napja egy kemény kisebb csomót is kitapintottam a jobb oldalon, közvetlenül a mellében, ami nem fáj ha nem nyomom meg erősebben. Szerintetek ez rosszindulatú daganat? Hogyan (kitől) kell beutalót kérni szűrésre? Még sosem voltam ilyenen, 18 év alatt vagyok még bőven. Egyik nagymamámnak sajnos már volt mellrákja.
Kőkemény a csomó?
Én háziorvoshoz mentem amikor csomót észleltem, ő áttapogatta nekem és azt mondta nincs semmi. Én nem nyugodtam bele, elmentem mell UH-ra és tényleg nem volt semmi. A mellben normálisan is előfordulhatnak ilyen csomók, bár én a többi tüneted miatt azt mondanám hogy menj el a háziorvosodhoz, vagy nőgyógyászhoz.
Ebben az életkorban nagyon-nagyon valószínűtlen emlőrák.
Háziorvos, nőgyógyász, onkológus adhat beutalót emlő ultrahangra, menzesz után ideális elvégezni.
Mammográfus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!