1/7 anonim válasza:
Törvény szerint nem. Gyakorlatilag azt tesznek amit akarnak,ekkor viszont te a munkaügyi bíróságon perelheted érte őket
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, nem. Közvetlenül utána viszont már miért ne?...
4/7 A kérdező kommentje:
Másfél hónapja vagyok táppénzen, és még mindig nem mehetek dolgozni. Már kérdezik hogy mi lesz!
2019. júl. 30. 13:45
5/7 anonim válasza:
Sajnos fel lehet.A munkahelyek nem tartanak plusz létszámot.Hosszú időn át nem tartható a helyettesités .
6/7 anonim válasza:
Hát mindenesetre kezdjél el összerakni valami "B" tervet, az a biztos, mert ha meg is várják a táppénz végét (ha így van a szabályozás), azért a lejárta után már semmi sem fog védeni. Sok sikert!
7/7 anonim válasza:
Keresőképtelenség alatt a felmondást lehet közölni. Ezt nem tiltja a törvény.
A felmondási idő alapból a felmondás közlését követő napon indulna el. Viszont keresőképtelenség alatt történő felmondás közlés esetén a felmondási idő kizárólag a keresőképessé válás első napján indul el.
Tehát ha Veled közlik a felmondást augusztus 03-án, és Te éppen keresőképtelen állományban vagy, majd az orvos csak november 28-ára ír ki keresőképessé, akkor hiába közölték augusztus 03-án a felmondást, a felmondási időd nem augusztus 04-én indul el, hanem november 28-án.
"Táppénz alatt felmondhatnak a munkahelyen?"
Fentiek alapján a válaszom az, hogy IGEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!