Kiadnak patikában vashiányra való gyógyszereket recept nélkül?
Nem szeretek dokikhoz járni, de régebben megmondták, és a jelei amúgy is fent voltak annak, hogy vashiányom van. Nem szeretnék orvoshoz eljárkálni receptekért, szóval erre való gyógyszereket kilehet kérni a gyógyszertárban?
És amúgy erre milyen gyógyszerek kellenek?
(Még nem néztem utána egyszer sem, de ha már kérdést irok ki, akkor ez is felteszem, lehet bután hangzik/hangzanak, ezért bocsi :D)
Igen, biztosan adnak ki. Természetes alapanyagút tuti!
Én bio boltba vettem amikor vashiányos voltam. 1üveggel ittam meg, de úgy helyre rakott! Nem kellett hónapokig használni, megszűnt minden panaszomY KRÄUTERBLUT a neve. Nézz utána ha esetleg érdekel,nekem bevált. Lehet van gyógyszertárba is, de bio boltba tuti.
Persze, simán adnak ki.
Meg drogériában is vannak vaspótló készítmények, pezsgőtabletták. Igaz lehet nem olyan hatékonyak, de az orvosi vastabletta meg székrekedést stb. okoz.
Nekem amúgy a gyerekorvos nem is írta ki a vérszegénységre, pedig kórházban mondták, hanem azt mondta, hogy egyek olyan dolgokat, hát kösz.
Meg eddig álandóan csak bántottak, hogyha el is merészeltem menni orvoshoz, hogy kamuzok, pedig a végén mindig nekem lett igazam..
Igen, de különbség van a kettő között és nem felszívódásban, hanem a hatóanyag mennyiségében. A vasnak nagyon rossz a felszívódása és még a jól felszívódó formái is csak maximum 15-20%-ban szívódnak fel.
A vényköteles vaspótlókban éppen ezért 100+ mg vas van egy adagban. A nem vényköteles vaspótlókban pedig maximum 20 mg. Lehet kapni szirupokat, tablettákat, pezsgőtablettát stb. Egyél hozzá C-vitamint, mert az is segíti a felszívódását és lehetőleg szedd reggel, éhgyomorra. Szerencsés vagy, ha szereted a májat, mert abból hatékonyabban felszívódik a vas és jó sok van benne. Szóval ha nem undorodsz a májtól, egyél legalább hetente egyszer pecsenye kacsamájat vagy sertésmájat és az beállítja a vasad már 3-4 hét alatt. Ezért sem mérvadó, hogy "régen" mit mértek.
Ha meg étrendkiegészítő vasat vennél (ez a vény nélküli változat), azt minden drogériában, bioboltban találsz, még élelmiszerboltokban is elő szokott fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!