Ha az injekcióban levegő van a baj?
Megneztem a véralvadásgátló tájékoztatóját - nem tudjuk azt kap- e a kérdező - valóban azt írják a felesleges levegőt nem kell kinyomni, mert kinyomhatja a folyadékot es nem a kívánt mennyiséget adja be.
Oke, egy laikusnál.
De egy asszisztensnek kell annyi rutinnal rendelkeznie, hogy épp csak addig kinyomja a levegőt, amíg a fecskendő kónuszáig ér.
Pláne, hogy adható vénásan is!
Fraxiparine 0,6ml. A fecslendőben van kb harmad annyi levegő mint amennyi folyadék. Véralvadás gátló lábtörés után.
Köszi a tanácsokat, most úgy adjuk be hogy kinyomja a buborékot belőle. Szerintem nem vész el semmi mert gumi dugó van a fecskendőben, úgy néz ki igy is kinyom mindent.
Biztos ami biztos, nekem levegő nélkül adja most. Amúgy tényleg nem kell levegőteleniteni, elolvastuk a használati utasitást, írja fekete fehéren. Érdekes!
Nem pontosan bőr alá megy. Merőlegesen kell beszúrni a hasfalba, jó egy centis a tű.
Na mindegy, nem veszélyes levegővel se, de szerintem nem is használ a levegő semmit.
De igen bőr alá megy. Ezt hívják subcutan injekciónak.
A szabály szerint ezt az előtöltött injekciót nem légtelenítjük és nem szívjuk vissza. Merőlegesen akkor kell beadni, ha több, mint 5 cm felcsíphető a beadás helyén.
Aki meg itt eüs létére hőbörgött ezen, annak javaslom nézzen utána a dolgoknak mielőtt okoskodik. Nekem is eü végzettségem van. Nem értem más szakképzett embernek ezt miért nem tanították meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!