Megmondó Kapitány ! kérdése:
Ha az injekcióban levegő van a baj?
Figyelt kérdés
Köldök tájban adják, nem vénába. Kb 1 ml-ben van negyed rész levegő.2019. jún. 3. 07:24
1/19 anonim válasza:
Ki kell nyomni felfelé tartva a tű hegyét.
Akkor nincs kérdés.
2/19 A kérdező kommentje:
Így gondoltam én is, de az asszisztens azt mondja hogy ha hasfalba van adva akkor nem számit. Amit én erősen kétlek, azért kérdem meg itt is.
2019. jún. 3. 07:40
3/19 anonim válasza:
Nem vénába megy akkor nem baj, ha vénába akkor az baj, régen én is úgy kaptam izomba, hogy nem nyomta ki a levegőt annak már 17 éve
4/19 anonim válasza:
Ezért tart itt az egészségügy.
Nyilván nem kapsz tüdőembóliat, mert nem vénásan megy, de alapszabály, hogy légtelenítjük a fecskendőt.
Arról nem is szólva, ha pluszban ott marad a levegő a fájdalmat fokozhatja.
Buta, suttyó asszisztens. Tele ilyenekkel a rendszer.
Egy volt egészségügyis.
5/19 anonim válasza:
Meddig tart elfordítani a fecskendőt és megkocoktatni kétszer, hogy a buborék kimozduljon. Ha lefelé tartod a fecskendőt, akkor feljön, az is jó, ha felfelé tartod, akkor meg előtte kinyomod. Feszít, ha beadod a levegőt is, jobban fog lilulni.
6/19 A kérdező kommentje:
Nem merek beleszólni mert a következőket is ő kell beadja és ha megsértem ki tudja mi lehet még a következménye
2019. jún. 3. 10:44
7/19 A kérdező kommentje:
Most szólt hogy ne ijedjek meg ha lila lesz a hasam. Meg fogom kérdezni hogy vajon a levegőtől halnak e el a sejtek és azért lesz lila?
2019. jún. 3. 11:05
8/19 anonim válasza:
Milyen gyógyszert kapsz? Ha vérhígító, attól sajnos lilul, akármit csinálsz, de azzal még levegőt is beadni nagyon rossz, mert anélkül is csíp.
9/19 anonim válasza:
Valószínű vérhígítót (esélyes, hogy clexant) kapsz. Ez egy subcutan injekció előre töltött fecskendőben. A levegőt nem szabad, pláne nem kell kinyomni. A nővér sem hülye ezt tanulta. Rá lehet keresni a gyógyszer betegtájékoztatójára ott is le lesz írva.
10/19 anonim válasza:
Azért lesz lila a hasad mert a szúrás az irharétek kappilárisait megsérti a gyógyszer miatt lassabban alvadó vér folyik a szövetek közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!