Nogyogyaszatra vinnem kell valamit magammal illetve hogyan zajlik ez az egesz?
Sziasztok! Nem tudom jo kategoriaba tettem e be a kerdest na mindegy.
Szoval 18 eves vagyok (nemreg vesztettem el a szuzessegem) es sosem voltam meg nogyogyasznal ezelott,most viszot elhataroztam magam hogy ideje lenne mar vegre elmenni nem csa azert mert nemreg tortent meg az a "dolog" hanem azert is mert elegge rendszertelen a menstruaciom van hogy kimarad 1 teljes honapot.Meg szuz voltam addig ez a dolog hidegen hagyott nem nagyon foglalkoztam vele de most hogy mar nem vagyok szuz szeretnem elkerulni a nemkivant terhesseget.
Segitenetek abban hogy hogyan is zajlik ez a menetet nagyjabol tudom engem igazabol az erdekelne hogy bekell e jelentkeznem idopontra? Miket kell vinnem magammal? (TAJ) stb illetve megvan adva egy szam is gondolom a nogyogyasze ha felhivom mit mondjak neki? Segitsetek kerlek tenyleg sosem voltam meg es fogalmam sincs hogy miket kell mondani ill. Tenni ilyenkor
A valaszokat elore is koszonom
Taj kártya plusz első alkalommal személyi lakcímkartya kell - akár sztk, akár magánrendelés.
A telefonszám nagy eséllyel asszisztensnél csörög, elmondod, hogy időpontot szeretnél kérni. Meg fogja kérdezni, voltál e már náluk, a neved, telefonszámod fogja kérni.
Az utolsó menstruációd első napjàt fogja megkérdezni a doki személyesen, ezt fontos, hogy tudd. Ha elmondod, hogy rendszertelen a vérzésed, nagy eséllyel egy vérvételre is elküld majd. Meg fogja kérdezni azt is, hogy van-e aktív szexuális életed, bátran mondd el, hogy most volt az első, neki ez fontos információ.
Maga a vizsgálat úgy zajlik, hogy megnéz, megtapogat ujjal ott lent, hogy minden rendben van e, illetve egy vékony pálcikával megdörzsöl bent (ez egy kicsit lehet kellemetlen mivel egy tölcsérrel kitágít hozzá, de nem fáj). Ez kenetvétel, amit laborban megnéznek, hogy nincs e rák vagy egyéb elváltozás a szervezetedben. Ha alapos a doki, akkor hüvelyi ultrahangot is csinál, ez egy nagyon pici kamera, amit feltol neked - szintén nem fájdalmas, vékonyabb, mint egy tampon. :)
Meg fogja még tapogatni a melledet, hogy nincs e rákos csomó benne.
Kb ennyi. :) Ha nincs semmilyen panaszod, ezt évente, de legalább kétévente érdemes megnézetni, hogy minden oké e (az én dokim 25 felett javasolja évente).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!