Az normális ha az iskolaorvos harmasaval vizsgált minket kozepiskolaban?
Írja a kérdező, hogy egy szál ciciben... Akkor hogy lett volna rajtuk melltartó, 1-es?
Nem! Nem normális. Mindenkit megillet, ha orvosi vizsgálaton vesz részt, akkor az orvos és max. asszisztens legyen jelen. A helyedben én is kiakadtam volna ezen kérdező. Semmi joga hármasával behívni és levetkőztetni félmeztelenre senkit.
Joga éppen van... Pont a kérdező jogosította fel rá azzal, hogy ráutaló magatartást tanusított, magyarul levetkőzött és engedte magát megvizsgálni. Tehát így utólag ez már késő bánat. Viszont, ha a kérdező kinyitja a pici száját ott és akkor, hogy őt bizony külön vizsgálják meg, akkor bizony az orvosnak be kell tartani a kérést.
Az más kérdés, hogy szerintem ma már nem helyénvaló orvosként így vizsgálni, mint egy ember üzemben...
Nem szabad és sajnos ha panaszt teszel miatta, helyt is adnak neki. Mindenhol tilos 1 betegnél többet behívni a vizsgálóba, más kérdés, hogy ki tartja be, ki nem.
Ráutaló magatartást elég nehéz értelmezni itt, mert egy 10.-es nem fog ott ellenkezni és nem is tudhatja mi a szabály. Van amúgy olyan iskolaorvos, aki előre megkérdezi, hogy ki az, aki külön akar bemenni.
Nálunk anno az volt a gáz, hogy mikor én is 3 másik osztálytársammal együtt mentünk be, akkor tőlem olyan dolgokat kérdezgetett régi gyerekkori betegségemről, amit nem szerettem volna, ha mások is tudnak. Elég felelőtlen dolog. Utána meg azzal szívattak hónapokig, hát köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!