Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az normális ha az iskolaorvos...

Az normális ha az iskolaorvos harmasaval vizsgált minket kozepiskolaban?

Figyelt kérdés
10.es lanyok vagyunk, először a szokasos vernyomas, magassag stb majd levetkoztetett derekig, majd alaposan meghallgatott minket,meg a gerincunket megvizsgalta, es addig egy szal ciciben alltunk egymas elott. Nagyon alapos volt a doki(ferfi), biztosan jo orvos, de nagyon kellemetlen volt a tobbiek előtt ugy allni.

2019. márc. 13. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Bugyit vagy melltartót vetettett le? Ha nem, akkor nincs ezzel szerintem probléma. Elvégre tesi előtt is egymás előtt öltöztök és vetkőztök.
2019. márc. 13. 19:38
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Írja a kérdező, hogy egy szál ciciben... Akkor hogy lett volna rajtuk melltartó, 1-es?

Nem! Nem normális. Mindenkit megillet, ha orvosi vizsgálaton vesz részt, akkor az orvos és max. asszisztens legyen jelen. A helyedben én is kiakadtam volna ezen kérdező. Semmi joga hármasával behívni és levetkőztetni félmeztelenre senkit.

2019. márc. 13. 19:45
 3/12 anonim ***** válasza:
20%

Joga éppen van... Pont a kérdező jogosította fel rá azzal, hogy ráutaló magatartást tanusított, magyarul levetkőzött és engedte magát megvizsgálni. Tehát így utólag ez már késő bánat. Viszont, ha a kérdező kinyitja a pici száját ott és akkor, hogy őt bizony külön vizsgálják meg, akkor bizony az orvosnak be kell tartani a kérést.

Az más kérdés, hogy szerintem ma már nem helyénvaló orvosként így vizsgálni, mint egy ember üzemben...

2019. márc. 13. 20:18
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Tehát, aki ráutaló magatartásként hagyná magát pl megverni, akkor nem büntethető a tettes. Logikus.
2019. márc. 13. 20:57
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Kamu.
2019. márc. 13. 21:06
 6/12 Metionin ***** válasza:
100%
Ez megszokott, mi 5-ösével mentünk be mindig. Voltak ciki pillanatok, pl. engem mindenki előtt megkérdezett hogy adnak-e rendesen enni otthon.
2019. márc. 13. 21:17
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem normális, és nem is szabályos, de nálunk is mindig ötösével zajlott a vizsgálat, sőt, ezen az oldalon rengeteg olyan esetről olvastam, ahol egymás előtt vetkőztették a diákokat meztelenre, ami aztán végképp minden szabállyal szembemegy. Elmennek ám a büdös francba.
2019. márc. 14. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
24%
Én jól pofán vertem volna az orvost.
2019. márc. 16. 04:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen eset csak általános iskolában történt. Pont 12-en voltunk és 6 fiú 6 lány szóval valamiért behívott minket lányokat és eléggé ciki volt mindenkinek a dolog mikor ciciben ott kellett állni kb mindenki maga elé szorította a két kezét és sajnos a gerinc vizsgálat során elő bukkantak az ikrek.. kellemetlen volt számunkra is és nem is értettem ez mire jó. Gimiben már asszem le se vetkoztettek de minket is hármasával hivtak be. Ott női doki volt és elég volt ha pólóban voltunk úgy nézte meg a gerincet. Meghallgatni is úgy hallgatott hogy csak fel kellett tűrni a felsőt. Na meg szerencsére a két barátnőmmel voltam ott úgyhogy én jól jártam. 22/L 🙂
2019. márc. 16. 06:40
 10/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Nem szabad és sajnos ha panaszt teszel miatta, helyt is adnak neki. Mindenhol tilos 1 betegnél többet behívni a vizsgálóba, más kérdés, hogy ki tartja be, ki nem.

Ráutaló magatartást elég nehéz értelmezni itt, mert egy 10.-es nem fog ott ellenkezni és nem is tudhatja mi a szabály. Van amúgy olyan iskolaorvos, aki előre megkérdezi, hogy ki az, aki külön akar bemenni.

Nálunk anno az volt a gáz, hogy mikor én is 3 másik osztálytársammal együtt mentünk be, akkor tőlem olyan dolgokat kérdezgetett régi gyerekkori betegségemről, amit nem szerettem volna, ha mások is tudnak. Elég felelőtlen dolog. Utána meg azzal szívattak hónapokig, hát köszi.

2019. márc. 17. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!