Vérvétel előtt órákkal kicsi étkezés számít?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Ma 12-13 között mennem kell vérvételre.De olyan éhes voltam, hogy ettem most 7:30 körül 1 pici tál gabonapelyhet tejjel.Probléma lehet ez? Addig még 4-5 óra van.
2019. márc. 5. 07:45
1/13 anonim válasza:
Igen, mert egy csomó eredményt meghamisít! Nem igaz, hogy nem bírsz ki ennyit kaja nélkül!
2/13 anonim válasza:
Csak az éhomi vércukorértéket hamisítja meg. Ezt majd jelezni kell a kiértékelő orvosnak.
3/13 anonim válasza:
Csak a vércukor eredmény esetében számít, így ha azt nem nézik, akkor nem is kell éhgyomorra menni vérvételre.
4/13 anonim válasza:
Milyen vérvétel lesz? Ha cukrot nem néznek, nem számít. De gondolom, akkor reggel kellett volna menned.
5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: 12:00-13:00 kozott kell mennem! Azert irtam hogy ha ettem most 7:30kor egy kis gabonapelyhet az szamithat e meg akkor?
2019. márc. 5. 08:29
6/13 anonim válasza:
Értem, hogy akkor kell menned. Ezért kérdezem, mit néznek a vérvételen?
7/13 A kérdező kommentje:
vérkép, We, vércukor,CN,creat,SGOT,SGPT,AP,gamma GT,Sebi,húgysav,cholest,HDL,trigl,SeNa,SeK,összfehérje,albumin,TSH,ált. vizelet+üledék.
2019. márc. 5. 09:40
8/13 A kérdező kommentje:
pisálni rögtön felkelés után pisáltam, akkor még nem ettem gabonapelyhet.
2019. márc. 5. 09:41
9/13 anonim válasza:
Igen, ott van a vércukor. De szerintem ha éhgyomri kellett volna, akkor erre külön felhívták volna a figyelmedet, mivel nem reggeli, hanem déli vervétel lesz. Mindenesetre szólj majd az orvosnak, mikor kiértékeli.
10/13 Ypszilon1980 válasza:
Vércukor mindenben benne van szerintem, szóval ez nem lényeg. Ha amiatt kellett volna, akkor reggel kell menni. Amúgy nem biztos, hogy magas lesz a cukor, ennyi idő alatt eltűnik a vérből. Max. emelkedett enzimek lesznek, de ha nincs azokkal problémád, akkor normális értékek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!