Háziorvosi ellátás tartózkodási hely nélkül?
Nem rég költöztem albérletbe a XIII. kerületbe, a bérbeadó pedig nem akar hozzájárulni, hogy tartózkodási helyemként bejelentsem a lakást. Tudom, hogy elvileg akár az ő tudta nélkül is bejelenthetném, mivel van érvényes szerződésünk, viszont nem akarom összerúgni vele a port már így a legelején, még ha szemét dolognak tartom is, hogy nem engedi.
A kérdésem tehát az, hogy amennyiben valamikor háziorvosi ellátásra szorulnék, akkor a kerületben lesz-e lehetőségem valakitől ellátást kapni, anélkül, hogy átjelentkeztem volna az adott orvoshoz?
Az állandó lakcímem szerinti orvosom több mint 200 km-re van és ugyan elvileg a háziorvost bárhol választhatok, simán elhajtottak eddig az átjelentkezési kérelmemre, mivel nincs a körzetükben hivatalos tartózkodási helyem. Szerencsére egyáltalán nem vagyok beteges, ezért nem sürgető a dolog, de jó lenne biztonságban érezni magam, ha egyszer mégiscsak beütne a baj.
Köszi előre is!
Igen, az előző tökéletesen leírta a tényállást!
Esetleg beszélj az egyik szomszédoddal, hogy ajánljon be az ő háziorvosához. Vagy pedig próbálkozz sorban...
Muszáj, hogy legyen háziorvosod, mert szakrendelésre is ő fog tudni küldeni szükséges esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!