Ha egy másik városban csak tartózkodási helyre (ideiglenes lakcímre) vagyok bejelentve, ott, a jelenlegi szabályok szerint, jogosult vagyok a kórházi vagy járóbeteg szakorvosi ellátásra?
Albérletben lakom, a neten keresgéltem a választ de nem találtam illetve nagyon régiek az infók. Valaki?
Azt tudom hogy háziorvost választhatok ott.
Az első hülyeséget írt, a második pedig jót.
A szitu az, hogy háziorvost azt választasz akit akarsz, és ha rendes/(vagy nem, de akkor is megkell írja) oda írja a beutalód ahova/amelyik szakorvoshoz kéred. Egyedül a sürgősségi/ügyelet az ami olyan, hogy ahova vagy bejelentve ahoz a (megye)területi tartozóhoz kell menj. Pl. 1. es megyében lakok, 2. megyében van a háziorvosom ugyan ebben a megyében megyek mindenféle orvoshoz kivéve ortopédia az, az 1. es megyében van akihez akarok járni.
3. vagyok, 1. es megyében kell menjek ügyeletre, hiába van közelebb 2. megyei ügyelet, "nem kötelesek fogadni"
A tartozkodási helyed addig a lakhelyednek (vagyis az lesz az 1. számu) van számítva amíg le nem jár (ez jelezve van a lakcím kártyádon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!