Pesti albérlet esetén (ideiglenes lakcím) esetén lehet pesten háziorvosom?
Figyelt kérdés
A közeljövőben pestre fogok költözni albérletbe, és az időm 90%-át ott is fogom tölteni, ezért gondoltam, hogy egy ottani háziorvoshoz mennék át. Van erre lehetőség, vagy csak szigorúan a saját körzetemben lehet? (Jelenleg vidéken lakok, állandó lakcímem is ide szól,jelenlegi háziorvosom is itt van)2018. nov. 24. 14:09
1/2 anonim válasza:
Ezt a területi háziorvostól kell megkérdezni. Nem köteles ellátni (csak azt köteles, akinek az állanó lakcíme a körzetében van) de ha jó fej, akkor ellát.
2/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy tartózkodási hely esetén is köteles ellátni az adott körzet orvosa. Logikus lenne, hiszen ott van az ember, azért "tartózkodási" hely...
De kérdezd meg, az a biztos. Sürgős esetben egyébként mindenképp ellátnak, ha máshol nem, akkor az ügyeleten, szóval nem kell hazautazgatni.
De egyébként sok jó fej orvos van, akik bevállalnak körzeten kívülieket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!