Vastagbél tükrözésem lesz jövő héten. Hogy zajlik a vizsgálat, mennyi ideig tart és mik a teendőim?
Én kétszer voltam már teljes vastagbéllel hasmenés és ilyen jellegű panaszok miatt.
Azt hallottam a vizsgálatról hogy nincs két egyforma és ez teljesen így is van.
Az elsőt végigdumáltam a dokival és néztük a monitort milyen a belem és az asszisztens pedig írta amit diktált. :-) , a másodiknál pedig mintha megszaladt volna a levegő amivel tágítják a belet. Kérdeztem is hogy lecserélték a műszereket talán? És igen. Egyfolytában fájt és szólnom kellett a dokinak hogy rossz. De megoldódott, igaz kétszer tovább tartott. De legalább kényelemben.
Egyébként pedig nem bonyolult, otthon diétázol és hashajtózol előtte, az orvos felfektet alsó nélkül a vizsgálóra, majd a besíkosítózott csövet óvatosan bevezeti a végbeledbe és levegőt tölt be hogy kitáguljon az egész bél. Közben látod hogy nől a hasad :-D Ebbe a csőben van a kamera és fényforrás is és ezt vezeti fel vizsgálat során körülbelül 160cm-re a vékonybélig. Maga a műszert abszolút nem érzed, csak a levegőnyomás tud fájni amit vissza tud engedni a doki ha szólsz. Az egész körülbelül 8 perc alatt meg is van és azonnal kész a diagnózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!