Gerincsérvre gyanakszom, milyen magán orvost keressek fel? Ortopéd orvost vagy reumatológust?
22 éves vagyok, már régóta van panaszom a gerincemre, főleg deréktájt szokott fájni, egészen a lábamig lesugárzik.. Magán orvost keresnék fel, mert a kórházi ellátásra, vizsgálatokra féléveket kell várni.. Szóval milyen orvost kellene megkeresnem? Mindkettőt ajánlották már... vagy mindegy? Szeretném, ha elküldenének MR-re vagy jó lenne ha már jztnék valamire, és választ kapnék, hogy most akkor tényleg mi a baja a gerincemnek...
Amikor ortopédián voltam ,a rutin vizsgálatokat elvégezte a doki, mozgatta a lábamat, de nem fájt.. de mégis jó lenne utána nézni a dolgoknak, mert nem normális, hogy ennyi idősen ilyen problémáim vannak...
Csak saját tapasztalatot tudok írni. Ugyanígy deréktájt fájt a gerincem, sok évi ülőmunka után fizikait dolgoztam. Reumathológián kötöttem ki, mindenféleképpen megvizsgált, kaptam injekciókat, kezeléseket, semmit nem használt. Elküldött MR-re, ahol kiderült, hogy nagy kiszakadt gerincsérvem van. Onnantól idegsebészet. Megműtöttek, amit remekül elcsesztek. Újra MR, lumazsák deformált, hasonló diagnózis, voltam Balfon rehabilitáción, azóta is zsibbad az egész bal lábam.
Fő kérdésedre a válaszom: ha műteni kell, akkor kórházban műtenek, vagy kiadsz egy vagyont idegsebészeti klinikán.
Ortopédián nem műtenek gerincsérvet. Nem akarlak elkeseríteni, de ha rám hallgatsz, addig ne műttesd meg, míg nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!