CT kontrasztanyag veszélye?
Az MR teljesen más kontrasztanyag és annak nem is nagyon van mellékhatása, allergiát meg nem is okoz, a CT-snek meg simán lehet allergiás reakciója.
Fel vannak készülve rá és előre elő vannak készítve az ehhez szükséges dolgok, de előtte úgyis kikérdeznek, hogy kaptál-e már ilyet vagy van-e valamilyen gyógyszerérzékenységed. Általában amúgyis az allergia másodszorra alakul ki nem első alkalomkor.
az jódos oldat szokott lenni, Lehetnek komplikációi de azok a beadás után azonnal jelentkeznek (jódérzékenység). Mellesleg előtte vesznek majd vért is hogy kiderítsék van e valami baj a veséiddel, mert annak a feladata lesz majd kiszűrni a szervezetedből. Sok folyadékot fogyassz majd vizsgálat után.
Én csak rosszul voltam egy kicsit furán éreztem magam egész nap a vizsgálat után de semmi komoly, azt mondták ez normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!