Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » CT kontrasztanyag veszélye?

CT kontrasztanyag veszélye?

Figyelt kérdés
Az intravénás kontrasztanyag beadásának milyen veszélyei vannak? Ha a beadás után fennáll valamilyen probléma, foglalkozni fognak vele? Teszek azt, ha még ott vagyok a kórházban. Januárban kell mennem CT-re petefészek ciszta miatt. Mire számítsak?

2018. dec. 19. 14:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Allergiás reakciót émelygést vagy akár hányást is okozhat, de erre mind fel vannak készülve. Bármit okoz majd, az ott kiderül. Ami késleltetett mellékhatás lehet, az maximum egy kis hasmenés, de azzal el van már az ember otthon is.
2018. dec. 19. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak saját tapasztalatot tudok írni: kaptam érfestéses vizsgálatot, igaz nem CT-re, hanem MRI-re, én is be voltam tojva tőle, de az égadta egy világon semmi bajom nem lett. Nyilván vannak kivételek, de elenyésző százalékban. Ne aggódj, nem lesz tőle bajod! Ha mégis, ott helyben kiderül.
2018. dec. 19. 14:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam! :)
2018. dec. 19. 14:38
 4/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
84%

Az MR teljesen más kontrasztanyag és annak nem is nagyon van mellékhatása, allergiát meg nem is okoz, a CT-snek meg simán lehet allergiás reakciója.

Fel vannak készülve rá és előre elő vannak készítve az ehhez szükséges dolgok, de előtte úgyis kikérdeznek, hogy kaptál-e már ilyet vagy van-e valamilyen gyógyszerérzékenységed. Általában amúgyis az allergia másodszorra alakul ki nem első alkalomkor.

2018. dec. 19. 17:32
 5/13 A kérdező kommentje:
CT-re utalt be a nőgyógyász, jövő héten kell mennem vérvételre, ami kell ehhez.
2018. dec. 19. 17:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés felmerült bennem. Menstruáció befolyásolja ennek az eredményét? Tekintve, hogy ugye ez kismedencei CT lesz.
2018. dec. 19. 19:57
 7/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, de szerintem nem.
2018. dec. 19. 20:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem, de mindenképpen szólj még a vizsgálat előtt.
2018. dec. 19. 20:23
 9/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. :)
2018. dec. 19. 21:34
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

az jódos oldat szokott lenni, Lehetnek komplikációi de azok a beadás után azonnal jelentkeznek (jódérzékenység). Mellesleg előtte vesznek majd vért is hogy kiderítsék van e valami baj a veséiddel, mert annak a feladata lesz majd kiszűrni a szervezetedből. Sok folyadékot fogyassz majd vizsgálat után.

Én csak rosszul voltam egy kicsit furán éreztem magam egész nap a vizsgálat után de semmi komoly, azt mondták ez normális

2019. jan. 4. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!