Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 2 hét múlva CT vizsgálatra...

2 hét múlva CT vizsgálatra kell mennem, és elvileg kapok jódozott kontrasztanyagot folyadékként amit meg kell innom és lehet, hogy vénásan is. Aki ivott már ilyen jódos kontrasztanyagot, eltudná mondani milyen íze van?

Figyelt kérdés

Azért vagyok rá kíváncsi, mert nem rég estem túl egy béltisztító kúrán tükrözés miatt, és ott egy Fleet nevezetű hashajtót kaptam, ami elég sós volt és második alkalommal ki is kívánkozott belőlem. Remélem ezzel nem járok ugyan úgy. Sajnos nehezen veszi be a gyomrom az ilyeneket.

Neten már nézelődtem, de nem találtam választ a kérdésemre.

2017. okt. 16. 15:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem egy nagy élmény az íze, de nincs is túl sok kontrasztanyag a folyadékban amit kapsz. olyan 25-30ml van kb. 1 liter vízben. Javaslom, hogy vigyél egy kanalat, mert a kontrasztanyag általában sűrűbb valamivel mint a víz és hajlamos kiülni az aljára, így lehet hogy megiszol 900ml vizet, utána meg kb. csak a kontrasztot. Egyébként az íze függ attól is, hogy melyik gyártó gyártja, de leggyakrabban Gastrografin szokott lenni, amibe tesznek ánizst is és annak az íze dominál benne.

Inkább azért rossz, mert általában langyos, esetenként meleg, ergo nem igazán esik jól általában.

2017. okt. 17. 11:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Akkor simán kibírható, a lényeg, hogy ne valami sós-keserű lötty legyen. :D

Köszönöm szépen a választ! :)

2017. okt. 17. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!