Mikor mulik el a székrekedés? Savanyuság jó rá?
Kb 10-15 választ kaptál tegnap is, mit vársz még???
Azóta nem emelted fel a kis p*csádat, és nem vettél még hashajtót se???
Akkor mit vársz?? Hogy mi majd meggyógyítunk??
RENGETEG választ kaptál tegnap is! Érted? Hogy mit egyél, igyál!
És igen te voltál az! Ugyanilyen 12 éves szintjén írtál, és ott is olaszba mész, és megkérdezted, hogy menj-e...
Muszáj hülyének nézni? Bár itt te vagy a hülye...
Tipikus korombeli csicska gyerek vagy...
Fájhat bizony.
De az sem egészséges, ha csak úgy pang a széklet a belekben.
Vagyél darált lenmagot, azt egy pohár yoghurtba keverd bele (2 evőkanál), hagyd állni 10 percig, és edd meg. Jó íze van, utána igyál egy pohár vizet.
Másnapra garantált a széklet, de ez nem hashajtó és nem görcsöltet, csupán mozgásra serkenti a beleket.
Ha sok fehér pékárut eszel, esetleg hashajtózol, a belek nem mozognak maguktól (eredetileg "tolják" magukban a kaját, ez a perisztaltika) mert nincs ami ingerelje a bélfalakat hogy mozogjanak. A rostokat tartalmazó étel (a teljes kiőrlésű dolgok,) tartalmaz ilyen "ingerlő" anyagot, egész pontosan a gabona héját, amit hozzáőrölnek a maghoz.
A rost felveszi a vizet, ezáltal ad egy olyan mennyiséget is a székletnek, hogy azt a bélfalban levő érzékelők már észleljék. Sok rost nem is emészthető, vagyis úgy jön ki ahogy bement, csupán ballasztanyag szerepe van, vagyis viszi magával a többi salakanyagot,és ez így a jó, de ehhez meg kell inni naponta egy darab másfél literes ásványvizet is.
A fekete tea ("garzon", "kínai" és hasonlók) és a csokoládé hasfogó,azokat ha lehet kerüld.
Rost van a zöldségekben is, de másféle mint a gabonában (attól függetlenül az is jó.)
Jót tehet még a bélmasszázs: hanyatt fekszel az ágyon, felhúzod a lábaidat, talpakra lehet támaszkodni.Ekkor a hasi rész ellazul, és finoman át lehet masszírozni. Lehet,hogy itt-ott fájdalmas lesz, azért kell finoman:)
Érdemes csinálni pár felülést is, az szintén elősegíti a belek mozgását.
Végszükség esetén Steinberger aszaltszilva-lé, egy deci éhgyomorra, fél órán belül van hatása (de hosszú távon a fent leírtak az egészséges megoldás.)
Szerintem te vagy a szánalmas, képtelen vagy felfogni a dolgokat :D
De hát szenvedj még, engem hol érdekel, hogy neked beszorult a seggedbe a cucc?:D Nyugodtan szenvedj, remélem aranyered is lesz, ha már képtelen vagy felemelni a hájas lusta seggedet, hogy elmenj gyógyszertárba! Vagy hogy vegyél 1 rostos üdítőt...
15/L ;)
Nééézd csak okoskám, mit találtam neked!
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..
rostos üdítőtől nem fog rendbe jönni...
nagyon kevés rost van bennük, és tele vannak cukorral.
azért elárulnátok, hogy hogyan tudjátok beazonosítani itt egymást?:) csak kíváncsi vagyok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!