Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akkor is 45 napig él a TB ha...

Akkor is 45 napig él a TB ha egy hónapig volt munkaviszonyom?

Figyelt kérdés
Szóval egy hónapot dolgoztam. Próbaidő alatt lett vége. Most itthon vagyok, keresgélek. Hamarosan kell mennem szakrendelésre. Azt tudom, hogy munkaviszony után 45 napig alanyi jogon van eü. ellátás. No de akkor is ha csak ilyen kevés ideig dolgoztam?
2018. nov. 15. 17:18
 1/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem él a TB utána, a munkaviszony megszűnése utáni naptól nincs érvényes TB. Ez a 45 nap egy úgynevezett passzív TB, ellátnak, de már a 46. naptól nem. Attól függ milyen ellátásokat veszel igénybe ezalatt, utólag a NAV behajthatja rajtad.
2018. nov. 15. 18:22
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. 45 napig van TB, de a jogviszony rendezetlen, ami azt jelenti, hogy ellátnak.
2018. nov. 15. 18:28
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm
2018. nov. 16. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!