A munkaügyi központ 167 ezer forintot ítélt meg nekem 3 hónapig de azt nem írták oda hogy brutto vagy netto. Akkor havonta kb. milyen összegre számíthatok? 2 év munkaviszonyom van
Mindig bruttót írnak. Ha közben mondjuk gyereked születik, és adókedvezményt veszel igénybe, akkor változik a nettód, ezért nem azt határozzák meg.
15% szja-t és 10% eü járulékot vonnak belőle.
"2 év munkaviszonyom van"
2 év után 3 hónapig kapsz ellátást? Azt hogyan?
1-es és 6-os válaszoló vagyok. Nem gondoltam végig, de tényleg nem stimmelnek a számok.
NEM jár 90 nap mindenkinek. Nem kaptál egy határozatot? Azon rajta van minden, ráadásul napi összeg szerepel rajta. 10 ledolgozott naponként jár egy nap álláskeresési. 2 év az kb 730 nap, tehát kb 73 napig kapsz ellátást. Ha csak 719 nap munkaviszonyod van, akkor 71 napig.
Ez az összeg pedig egészen biztosan nem havi, mert az maximalizálva van. A fizetésed 60%-a, de max a minimálbér, vagyis max bruttó 138000. Per hó. És ebből jön le a 25% szja + eü járulék. Honnan vetted a 167 ezret?
A munkaügyi központ írásbeli határozatot ad az ellátásról, amiben többek között benne van, hogy
hány napig
napi mekkora összeget folyósít
ezt az összeget milyen levonás terheli.
Nem szerepel a határozatban havi kifizetési adat, mivel naptári napokkal számolnak és van tört hónap, valamint a hónapok sem ugyanannyi napból állnak, nem beszélve arról, hogy időközben az álláskeresési járadék folyósítása meg is szűnhet a folyósítási idő lejárta előtt.
A folyósítás ideje és napi összege törvényben meghatározott.
2 évre nem adnak 90 napot, mert 10 jogosító nap után jár 1 ellátási nap: 2x365=730, azaz a kerekítés szabályai alapján 73 napig jár ellátás neked.
A napi összege pedig nem lehet a minimálbér napi összegénél magasabb.
Nagyon egyszerűsítve egy hónapra nem kaphatsz bruttó 138 ezer forintnál többet.
Mi van a határozatodban?
Tedd fel a személyes adataid kitakarásával és szinte forintra pontosan meg lehet mondani belőle, hogy mikor milyen összeget kapsz kézhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!