Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vervetelnel miert ajulnak el...

Vervetelnel miert ajulnak el az emberek?

Figyelt kérdés
Ket nap mulva vervetelre megyek, de mar most nagyon parazok. Ha csak ra gondolok raz a hideg, gorcsberandul a gyomrom. Talan 10 eves koromban voltam utoljara, szoval fogalmam sincs, hogy milyen. Nem a szurastol felek, hanem, hogy elajulok... Sokan mondtak, hogy elakljultak vervetel kozben. Ez mitol lehet? Olvastam, hogy sokat kell inni elotte. De mit befojasol az, hogy iszoke elotte? Illetve mennyivel elotte kell inni es mennyit? Mit tegyek, hogy biztos ne ajuljak el? Enni kell elotte?
2018. nov. 13. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van aki egyszerűen hemophobiás és nem bírja a vért,amiatt. Pl. Én. De van egy olyan is ha nem iszol elég vízet össze eshetsz.
2018. nov. 13. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne nézz oda, hanem fordítsd el a fejed.
2018. nov. 13. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbben azért ájulnak el, mert előtte felhergelik magukat, hogy valami szörnyű dolog fog történni. Azért kell inni, hogy jobban folyjon a vér. Gondolom reggeli éhgyomri vérvételről van szó, így kelés után kezdj el inni. Ne nézz a karodra, ha nem bírod a vér látványát, nyugodtan fordulj el teljesen, nem fognak szólni érte. Nekem egyidőben havonta kellett járni gyógyszerszedés miatt, meg lehet szokni.
2018. nov. 13. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az előző is írja, az ájul el, aki rástresszeli magát, de még az sem biztos. Jó párszor voltam már vérvételen, évente egyszer biztos, és a sorban állók közül soha egyetlen ember sem ájult el, szóval ez egyáltalán nem olyan gyakori. Ha nem bírod a vér látványát, akkor ne nézz oda, és próbálj másra gondolni. Engem pl. a vér nem zavar, de az igen, ha látom, ahogy a karomba szúrnak és veszik belőle, ezért egyszerűen nem nézek oda.

Enni ne egyél előtte, mert az sok értéket befolyásol. Mondjuk ha valaki cukorbeteg, akkor attól is elájulhat, ha nem eszik időben, ezért szokták a cukrosokat előre engedni vérvételnél. Inni viszont igyál nyugodtan, de csak tiszta vizet. Nincs olyan, hogy mennyivel előtte, meg mennyit, ahogy jólesik/szomjasnak érzed magad. És nyugi, nagyon kicsi az esélye annak, hogy elájulj.

2018. nov. 13. 18:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! Hogy tudnek nem stresszelni? Valami otlet? Csak mert ha nekem azt mondjak, hogy ne stresszeljek, akkor meg jobban stresszelek. Szerintem elotte valo ejjel aludni sem fogok.
2018. nov. 13. 20:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld elfoglalni magad mással, más gondolatokkal. Te tudod, mi lehet az, ami leginkább leköt. Próbáld elhessegetni, ha mégis erre kezdenél gondolni.
2018. nov. 13. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!