Mennyibe kerül egy hallókészülék? (többi lent)
Üdv!
Édesanyámnak rossz a hallása. Ő nem nagyon alkarja belátni, de sajnos ez a helyzet, mert sokszor nem válaszol dolgokra. Gondolhatnánk szelektív hallásnak, de sajnos nem erről van szó. Szerintem tudja ő is, csak szégyenli. Ha én rávenném hogy menjen el hallásvizsgálatra, és ott megállapítanák, hogy tényleg kell neki hallókészülék, akkor én kifizetném neki a készüléket. Érdeklődésképp, mennyibe kerül ma egy hallókészülék? Mert több oldalt átböngésztem, és nagyon változó dolgokat írnak. Nyugdíjas édesanyám. Nem tudom, hogy erre kapnak e támogatást az emberek, vagy nem... Szóval még mielőtt belevágnánk, kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalatok.
A TB támogatott is plusz 70-80-90-100-15ezer sajnos, ellenben pl én apámnak vettem egyet 15ezerért, amivel le lehet tesztelni, hogy mennyire jól oldja meg a problémát.
Pl keress erre a címszóra:
Axon K 888 BTE
Az árat meghatároza a hallásromlás mértéke, a hallókészülék tudása (milyen extrákat tud, hány program van benne, milyen kategóriában van).
Ha van közgyógyigazolványa, akkor a támogatotti listán bizonyos kategóriákban lévő készülékek térítésmentesen járhatnak.
Egyébként a listán szereplő készülékek árainak 70%-ára van támogatás, 30%-ot kell fizetni.
El kell menni audiológiára (olyan audiológiára, melyet sokan ajánlanak), hallásvizsgálatot végeznek, majd beállítják a készüléket a hallásromlásnak megfelelően.
Ez esetenként pár alkalmas visszajárást is jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!