Hálapénzt előre vagy utána kell fizetni? 28F
Utána. Varratszedés általában jó alkalom rá.
Könnyű mondani annak, hogy hülyeség, akinek még nem volt műtétje, vagy nem volt olyan, hogy konkrétan éreztették vele, hogy kéne adni.
Egyébként én sem adtam első műtétnél. Pechem volt, kiújult, visszakerültem. Másodszorra már elég konkrétan utaltak rá. Akkor adtam, mert ki tudja, hogy megint visszakerülök-e még valamikor.
A világ egyik legnagyobb f szsága a hálapénz, de ha valaki akar, nindenképpen csak utólag, hiszen ha előre odaadod kb lefizeted.
(Volt olyan helyen műtétem aminek mégcsak a közelében sem lakom, simán elvállalt az orvos és még az 1 éves kontrollon is teljesen nornális volt (későbbi műtét lehetőségéről is volt szó), pedig egy forintot nem adtam neki soha.
Aki mondja, hogy nem hülyeség:
1 Egyáltalán nem kötelező. Lehet, hogy éreztetik veled, hogy "kéne" adni, de egy orvos sem fog rosszabb munkát végezni, ha nem adsz.
2 A magyarországi orvosi fizetés/munkahelyi körülmények olyan szinten szarok (tapasztalat - Édesanyám orvos) hogy ha te nem is akarsz adni, az a minimum, hogy nem nézed le azt, aki ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!