Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha anyukám elkísér a fogorvosh...

Ha anyukám elkísér a fogorvoshoz 34 éves férfiként az nagyon ciki lesz?

Figyelt kérdés
2018. okt. 7. 16:30
1 2
 11/16 Driizz válasza:
Mindenki fél a fogorvostól, de azért 34 évesen már kéne hogy legyen annyi bátorság, férfiasság benned, hogy legyőzd ezt a félelmet. Anyukád sem fog tudni mindig elkisérni. sőt eljön az idő amikor majd ő szorul a te segítségedre.
2018. okt. 12. 08:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha a gyerekkorból végre kinőnél! Ha a feleséged (társad) kísérne el, azt kevésbé furcsállanám, sőt természetesnek találnám. Anyukád talán a randikra is elkísér(t)?
2018. okt. 13. 04:17
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sem ciki!

Orvosi kezelésnél, legyen az fogorvosi - szájsebészeti beavatkozás, gyomortükrözés, kis műtét, vagy akár egy vérvétel, nem ciki, ha egy családtag, barát elmegy az emberrel. Ez totál normális!

Egyeseknél még az is belefér, ha a kezelés alatt szintén bent tartózkodik a kísérő. (ahol lehet, ahol a helyzet nem irreális)

Vannak, akik szédülősök, ájulásra hajlamosak, kicsi a stressztűrő képességük, klausztrofóbiásak, egyéb fóbiával élnek, stb.

A szeretteink, barátaink energiája sokat tud segíteni stresszes helyzetekben. Bizonyított tény, még a gyógyulásban is jótékony hatással bír a közeli emberek jelenléte.(vagy akár egy kis kedvencé)

Jómagam sokat megélt 47 éves, erős fizikumú férfi vagyok. Mégis jólesik, ha valaki jön velem a fogorvoshoz, szájsebészhez. Már a puszta jelenléte, hogy van kihez szólni a várakozás alatt, nagyon sokat segít. Elmegyek egyedül is, ám kellemesebb társaságban.

Évekig jártunk egy ismerős, baráti szájsebész főorvoshoz. Manapság pedig idegen helyre járok fogpótlás miatt. Hatalmas a különbség! Amikor ismerősöm az orvos, beszélgetünk kezelés előtt, erősebb a bizalmam irányában, kifejezetten lazán, türelmesen bírtam a legpocsékabb kezelést is. Evvel szemben, most idegenek között végig stresszelem a kezeléseket. :-(

Az ismerős szájsebész végig beszélte a kezeléseket, mindig volt valami mesélni valója. Az idegenek, pedig minimálisan kommunikálnak, akkor is kizárólag a kezelésről. Teszik a dolgukat, mintha egy darab hús lennék a kezük alatt. :-(

(hozzátenném, a csupasz falat, plafont és a világító lámpákat nézni 20-60- legutóbb 75 percig, nagyon kimerítő lelkileg)

Túl lehet lenni mindenen, de nagyon nem mindegy a körülmény!

Más betegségből adódóan is volt műtétem, de ott szintén nem stresszeltem, mert annyira jó fej volt az orvos és a két műtőssegéd pasi, hogy lekötötték a figyelmemet. A környezet (műtő) emberbarát volt, még tévé is ment, amit nézhettem közben, hiszen nem altattak. Feleségem bevitt, majd elment a gyerekekeért, mikor kiengedtek, már ott is voltak értem.

Megjegyezném, az apás szülés is egészen más, mint a apa nélküli! Négy gyerekem van. Első kettőnél nem lehetett bent lenni, még olyan világ volt. A két kisebb csemete születésénél végig nejemmel voltam. Hatalmas a különbség!

Ha szerető családban élünk, ahol támogatjuk egymást, az soha nem ciki!

2018. okt. 13. 20:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Velem volt olyan helyzet, hogy anyósom kísért el orvoshoz. Akkoriban én is harmincas éveimben jártam, mégsem éreztem cikinek!

"Jó lenne, ha a gyerekkorból végre kinőnél!" - ez butaság! Egy kérdésből ennyi mindent leszűrni a kiírójáról, igazán tehetséges ember lehet, aki ilyet megkockáztat.

- Az én férjem képes bárkit, bármilyen erős embert megríkatni. - meséli barátnőjének Gizike

- Miért, mi a te férjed?

- Fogorvos!

Avval kell egyetértenem, ha elkísér egy családtag, az rendben van, az nem kellemetlen. Amennyiben helyetted intézkedik, fontoskodik, akár neked is dirigál, az már valóban ciki.

2018. okt. 13. 20:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Nagyon gáz. Te is tudod, innen jön a kérdésed.
2018. okt. 13. 20:45
 16/16 veterán vas ***** válasza:

Ízlés dolga!

Nekem valószínű égne a képem, ha ilyen idős korban Anyuci szoknyájába kapaszkodva mennék a fogorvoshoz. Lehetne még fokozni: pl. Anyukád beszél helyetted, kezelés közben végig melletted áll, és simogatja a homlokodat. A végén -természetesen- Ő fizeti ki a kezelést, és kézen fogva távoztok. Az ajtóból esetleg még visszaszól hogy "szégyelld magad csúnya doktorbácsi megríkattad a pici fiamat". Végül a váróban -jó hangosan, hogy mindenki hallja- megígéri: amennyiben abbahagyod a szipogás, hazafelé vesz neked piros/létrás/autót amelyik azt mondja hogy nínó-nínó.

Áááá, ez egyáltalán nem ciki.....

Jah' és holnap fodrászhoz fog elvinni.

/na az aztán hogy fog fájni?!/ ;)

2018. okt. 19. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!