Ha egy baktérium 8 antiobiotikumra rezisztens 7-re pedig érzékeny akkor még van rá gyógyszer? (E. Coli baktérium) (Orvos azt mondta nem ír fel gyógyszert)
Nincs orvosi végzettségem, de ha még 1 dolgora is érzékeny, akkor van esély nem?
Ennek ellenére a héten egy állami kórházban azt mondták, hogy ezt nem lehet gyógyszerrel kezelni.
Valaki elmagyarázná, hogy miért nem lehet antiobiotikummal kezelni ha ott van a laboreredményen 7 különböző dolog, amire érzékeny (hatására elpusztulna) a baktérium?
köszönöm előre
E coli simán kezelhető. Pl zinnat tuti jó rà.
Lehet nem olyan sulyos, hogy igényeljen kezelést. Tenyésztés ezt azt úgyis kihoz, mennyi a csíraszám?
Azt nem írtak rá a lapra. :( üresen van hagyva
Az jelent valamit, hogy '' ESBL termelő! '' es ez is rezisztens (R)?
Egyébként a Cefuroxim-ra rezisztens. Tehát a Zinnat nem lesz jó. :(
De írám inkább azokat, amire érzékeny:
- Amikacin
- Ertapenem
- Imipenem
- meropenem
- tobramycin
- erythromycin
- polymixin B
Van ilyen gyógyszer, amelyik tartalmazza e 7 közül bármelyiket?
köszi!
Az a szívás, hogy multirezisztens kórokozót szedtél össze.
Az összes általad felsorolt készítmény csak és kizárólag vénás formában létezik. Szóval tablettát valóban nem tudnak rá adni.
#5 Fertőzés helye: az nincs ráírva a leletre, annyit mondott az orvos, hogy ez egy bélbaktérium.
#6 Hát eskü, hogy nincs semmi írva a csíraszám helyére, már amennyit néztem ezt a papírt, akkor is észrevettem volna ha nem a megfelelő helyre írják.
#7 A tényesztés egyébként húgycsőből történt.
#8 A vénás kezelés nekem megfelelő lenne, bár jelenleg már nem rendelkezek tünetekkel..
annyi még pluszban, amit akkor az orvosnak se mondtam, hogy korábban (2 éve) volt egy ismeretlen eredetű hasmenés-em, ami (tudom, hogy nehezen hihető) de 6 hónapig tartott. Ennek köze lehet ehhez a baktériumhoz?
Illetve még annyi pluszban, hogy mielőtt nem volt hasmenésem előtte korlátlan mennyiségben fogyasztottam a tejet, elképzelhető, hogy egyszer nem megfelelő minőségűt fogyasztottam? És emiatt alakult ki?
(A tejet, csak tesco-ból vettem, néha kis boltból, de ,,bocis árusoktól'' soha. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!