Háziorvosom beutalhat vizsgálatokra a körzetében lévő kórházba úgy hogy nincs lakcímkártyám? Többi lenn,25/L
Két éve élek Budapesten viszont az albérletbe ahol lakok nem adnak igazolást az ideiglenes lakcím kártyához.
A 11. kerületben választottam háziorvost akit nagyon kedvelek, nála is vagyok bejelentve. Fél éve küldött el nyaki és pajzsmirigy ultrahangra mert csomók lettek a nyakamon. Beutalóval mentem és gond nélkül elláttak.
Találtak egy csomó göböt meg cisztát szóval a háziorvosom beutalt endokrinológiára a kerületben lévő kórházba, akiket fel is hívtam időpontér. 10 percig próbálta nekem megmagyarázni a néni hogy nem tud időpontot adni mert nincs lakcímkártyám...Megmondtam hogy oda szól a beutalóm szóval igen is adjon időpontot, amire nagy nehezen kaptam is, 6 hónapos várólistára.
Azt mondta ha nem intézem el a lakcímkártyát oda se menjek...
Közben a mellemben is találtam egy csomót amit nőgyógyásznak mutattam meg. Ő azt mondta kell mammográfia, de nincs beutaló a lakcím miatt.
Az a kérdésem, hogy ezt megtehetik-e? Ha a választott háziorvosom ad beutalót azokba az intézményekbe ahova ő tartozik, akkor hogyan nem látnak el?
Állandó munkahelyem van, fizetem a TB-t, van beutalóm, megtehetik-e hogy odamegyek és hazaküldenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!