Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvosom beutalhat vizsgála...

Háziorvosom beutalhat vizsgálatokra a körzetében lévő kórházba úgy hogy nincs lakcímkártyám? Többi lenn,25/L

Figyelt kérdés

Két éve élek Budapesten viszont az albérletbe ahol lakok nem adnak igazolást az ideiglenes lakcím kártyához.

A 11. kerületben választottam háziorvost akit nagyon kedvelek, nála is vagyok bejelentve. Fél éve küldött el nyaki és pajzsmirigy ultrahangra mert csomók lettek a nyakamon. Beutalóval mentem és gond nélkül elláttak.

Találtak egy csomó göböt meg cisztát szóval a háziorvosom beutalt endokrinológiára a kerületben lévő kórházba, akiket fel is hívtam időpontér. 10 percig próbálta nekem megmagyarázni a néni hogy nem tud időpontot adni mert nincs lakcímkártyám...Megmondtam hogy oda szól a beutalóm szóval igen is adjon időpontot, amire nagy nehezen kaptam is, 6 hónapos várólistára.

Azt mondta ha nem intézem el a lakcímkártyát oda se menjek...

Közben a mellemben is találtam egy csomót amit nőgyógyásznak mutattam meg. Ő azt mondta kell mammográfia, de nincs beutaló a lakcím miatt.

Az a kérdésem, hogy ezt megtehetik-e? Ha a választott háziorvosom ad beutalót azokba az intézményekbe ahova ő tartozik, akkor hogyan nem látnak el?

Állandó munkahelyem van, fizetem a TB-t, van beutalóm, megtehetik-e hogy odamegyek és hazaküldenek?

2018. szept. 27. 22:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az időpontod előtt menj vissza az eredeti beutalóval a háziorvosodhoz és mondd el, hogy 6 hónapra kaptál időpontot (nem fog meglepődni...) és kérj egy új beutalót, mert akkor kell odaadnod majd, amikor a vizsgálat történik és tényleg csak 90 napig érvényes.
2018. szept. 28. 19:29
 12/12 A kérdező kommentje:
Hétfőn megyek mert egyébként is el kell előtte mennem vérvételre hogy legyen friss leletem, akkor majd ezt is megemlítem neki, illetve hogy mammográfiára is beutalhatna ugyanígy a kerület kórházába, mert a nőgyógyászaton csak olyan beutalót adtak amivel vidékre kéne mennem... Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek, remélem sikeres lesz ez a tortúra... :)
2018. szept. 28. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!