Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Holnap gyomortükrözèsem lesz....

Holnap gyomortükrözèsem lesz. Esetleg valami tanács a könnyebb elviselésèhez?

Figyelt kérdés
Tapasztalat, mit csináljak, hogy csináljam,hogy jó legyen... hallottam olyasmit,hogy ha nyelek vagy mi segíthetem,hogy könnyebben lemenjen a cső, ez igaz? Meddig fog tartani és mennyire fogok hányni? Mennyire lesz szörnyű? Ezzel a nyombelet is látják?

2018. szept. 24. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Nekem áprilisban volt. Kb. 3 percig tartott.

A vizsgálat előtt el fogják magyarázni hogy mit fognak csinálni, de azért leírom neked a tapasztalataimat.

Először befújnak a torkodra lidocaint, ami elég kellemetlen lesz, de általa kevésbé fogod érezni a csövet a torkodnál. Hozzá tenném, én már ekkor öklendeztem, de rosszul nem voltam tőle, mivel éhgyomorra mentem (mindenkinek így kell, én már előtte lévő nap is csak épp annyit ettem, hogy ne haljak éhen, vacsorát pl. teljesen kihagytam.) Utána lefektetnek, majd beleraknak a szádba egy ilyen "pecket" vagy nem is tudom mit, ami által nem fogod tudni becsukni a szádat. Oldalt fogsz feküdni. Az orvos odaviszi a csövet, berakja a szádba, majd megkér hogy nyelj egyet, és a nyelésed pillanatában ZUTTY le fogja nyomni a torkodon az egészet, ami természetesen meg fog öklendeztetni. Ettől a ponttól kezdve annyi dolgod van, hogy szépen lassan próbáld az orrodon keresztül venni a levegőt (a számon is vettem amikor nem vettem észre), és hogy nyugodj meg. Én becsuktam a szemem, és próbáltam nem belegondolni hogy konkrétan mi történik, mindenféle eszembe jutott közben. Amikor a cső benned van kellemetlen, de nem fájdalmas, illetve konkrét rosszullétet nem okoz, de néha elő fog még fordulni hogy öklendezel, attól függ hogy mit csinálnak. Kellemetlen, de számomra nem tartott sokáig. Lent az egyik bél részt (elfelejtettem) is megnézik, ott még rájön az emberre az öklendezés, de utána gyors ki is veszik.

Kellő türelemmel, önfegyelemmel kibírható kezelés, számomra az előtte lévő 2 hét félelem és terror sokkal rosszabb volt, mint maga a vizsgálat. Remélem neked sem lesz rosszabb ennél, olvastam itt és máshol is ennél sokkal rosszabb tapasztalatokról.

2018. szept. 24. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
42%
Az 1 es túloz kicsit. Pontosan 2 percig tart a vizsgálat ( az ajtón való belépéstől számolva, a távozásig). A lidokain befújása még csak nem is kellemetlen. Semmi dolog. Pontosan kövesd az orvos, és az asszisztens utasításait. Az orrodon át vegyél levegőt. Kb. mire ezt végigolvasod, már kész is vagy. Utóhatása nincsen. Sem öröm, sem fájdalom.
2018. szept. 24. 20:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi!! Hát én utolsó pillanatban panikolos vagyok de engem rettegésben tartott az egyik ismerős, mert neki szörnyű volt. Meg hát félek elindulni is amúgy én tegnap 6-kor még jól tele ettem magam és hajnal 5-kor ittam egy korty vizet,mert szomjan haktam,bar előző nao erre rakerdeztem es azt mondták kicsi víz lehet. köszi a válaszokat, majd megírom ,milyen volt :/
2018. szept. 25. 06:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Na hát túl vagyok rajta. Őszintén szólva nekem fájt sajnos, ahogy a gyomromban volt a nyelőcsövemnèl irtó kellemetlen volt és mivel sajnos ilyen öklendezèsek törtek rám mindig fájt , ahogy a cső emiatt hozzáér a nyelőcsövemhez. Lidocainból jó sokat befújtak undi volt lenyelni, pláne szomjasan :D A levegő befúvást ès a mintavètelt nem èreztem csak ahlgy bent volt a cső. A doki és az asszisztens kedvesek voltak és folyton dicsértek, hogy jól bírom és ügyesen csinálom, amit kérnek tőlem. A kihúzás már nem volt rossz vagy kellemetlen. Az egész vizsgálat, ameddig bent volt a cső kb. 3 perc volt. Rossz volt és kellemetlen de az egészségèrt és,hogy kiderüljön mi a baj megéri. Altatásban végezni nagy hülyeség, annyira nem rèmes és hamar vége. A torkom még fáj kicsit nyelèsnèl. Nekem ezek a tapasztalataim. Elég fiatal így mondták, hogy nagyon király voltam amúgy is a fiatalokhoz képest meg pláne, így mosolyogva jöttem ki, szerencsére nagyon kedvesek voltak velem az asszisztens végig az arcomat simogatta közben. Viszont aki bunkó orvost fog ki annak szerintem nagyon rossz lehet.
2018. szept. 25. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!