Egyik ismerősöm csontvelőrákban halt meg 15éves lány volt, és nagyon félek a rákos megbetegedéstől. Mit tegyek?
Hát erre most mit lehet mondani? Menj el és vizsgáltasd ki magad, de nem jelent semmit, az hogy éppen nincs rákod nem jelenti, h nem is lesz, és nem járkálhatsz egész életedben kivizsgálásokra... Jobb ha megbékélsz azzal, hogy mai él, az előbb-utóbb meg is hal.
Házidoki amúgy nem tudja megállapítani, ő csak a beutalót adja.
Miért félsz a haláltól?!?!?!?!
Az élet része!!!!!!!!!!.....Semmivel sem "rosszabb" meghalni, mint megszületni.......:) Olvass tao-t meg bibliát, és nyisd ki a szemed végre......
Utolsó előtti válaszolónak: "sokat" segítettél, ettől biztosan jobban érzi magát ;( Azért jött ide, hogy válaszoljunk a kérdésére és erőt öntsünk belé, nem pedig kioktatásért...
Kérdezőnek: egy időben én is rettenetesen féltem a haláltól (hol a szeretteim, hol a saját halálom gondolata riasztott meg), de aztán találtam "egyéb elfoglaltságot" és más rágódni valót, úgyhogy ez a fajta félelmem szépen lassan elhaványult. Amit javasolni tudok: a spirituális tartalmú könyvek és a Biblia olvasása valóban jó ötlet, valamint beszélgess a szüleiddel/testvéreiddel/barátaiddal a félelmeidről!
Ha az a szegény lány most nem rég halt meg, valahol "természetes" is, hogy felébredt benned a félelem. Túl közel kerültél a halálhoz, normális, hogy megijedtél, és a saját halálod gondolata forog a fejedben.
De hidd el, amint eltelik pár hét/hónap, lecsillapodnak ezek a gondolatok.
Orvost ne keress fel sztem (max. pszichológust - de én azt sem javaslom), hanem próbáld meg elterelni a gondolataidat. Előbb-utóbb sikerülni fog!
Sajnos ok, tünetek nélkül senki nem fog téged olyan alaposan kivizsgálni, hogy biztosra mehessél. De pl. vérvizsgálatot csináltathatsz. Viszont azt hiszem van egy, a szegedi egyetemhez közel álló kft, ott végeznek valami vadi új vizsgálatot, amivel rövid időn belül megállapíthatják, hogy van-e akármilyen rákod. Csakhát az fizetős.
Egyébként ismerős a szituáció. A nővérem 16 évesen halt meg szintén csontvelőrákban, de én még most 18 évvel később is rettegek, és a gyerekeimet is már-már betegesen féltem a ráktól.
A "Tao-s" vagyok.....Az utolsó elöttit kritizálónak üzenem; Nem ezt mondtam én is?!?!?!.....Okostojás....:)
De a legtutibb az utolsó válaszoló, megnevettetett....:)))))
Utolsó válaszolónak: az vagyok, aki tegnap kritizált téged (az "okostojás" - a megnevezés első fele egyébként igaz, mert tényleg okos vagyok ;) :P). Legszívesebben ma is megtenném (kritizálnálak...). Nem az ötleteddel volt a probléma, hanem a tálalással. Nagyobb haszonnal is forgathatnád a tao és egyéb spirituális tartalmú könyveket, amik többek között a megértésre és az emberbaráti szeretetre tanítanak. A kérdező fél, és megértést vár meg választ a kérdésére.
Amivel még kiegészíteném a tegnapi bejegyzésemet: írj pozitív, (ön)megerősítő mondatok, mert hatalmas erő rejlik a szavakban! Más vágányra kell terelni a gondolataidat, és ha ez sikerül, akkor a pozitív gondolatok további pozitívakat vonzanak majd magukhoz.
Ilyesféle mondatok megteszik szerintem.:
Napról napra egyre egészségesebb és egészségesebb vagyok.
Jól érzem magam.
Vidám vagyok és kiegyensúlyozott.
Testem valamennyi porcikája egészséges és az is marad.
Szeretek élni.
Testem erős.
Szerveim egészségesen működnek.
Pozitívan gondolkodom, az Élet cssupa jó dolgot tartogat számomra.
Stb... A lényeg, hogy minden mondatod pozitív legyen, a célra összpontosítson, és úgy legyen megfogalmazva, hogy azt jó érzés legyen kimondani.
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!