Hepatitis B elleni védőoltásról nem találok dokumentációt, hogy megkaptam?
szerintem egyszerűbb, ha csináltatsz egy tesztet. az egyértelműen mutatja, hogy rendelkezel-e védettséggel. amúgy hepaB ellen az oltást 3 részletben kapják meg a fiatalok. (Ez kb 10 évre immunizál)
Ha a 3 oltásból egy kimaradt, akkor a védettség nem biztos, hogy megfelelő.
"Ez az antitest mutatható ki a vérből a sikeresen elvégzett védőoltás után is, ez jelzi tehát az egyén védettségét a fertőzéssel szemben."
2.500 pénz körül már csinálnak. vérből kell, nem szükséges éhgyomorral menni, 5-8 munkanap
Ha negatív eredményt kapsz, akkor nincs védettség.
több oltóanyag is népszerű, az engerix-B, illetve a twinrix is. a twinrix hepatitis B, és hepatitis A ellen is véd. én az utóbbit adattam be magamnak.
A szokásos immunizálás menete (Twinrix esetén):
- Első oltás: választott időpontban
- Második oltás: 1 hónappal később
- Harmadik oltás: 6 hónappal az első oltás beadását követően
Gyors immunizálás:
- Első oltás: választott időpontban
- Második oltás: 7 nappal később
- Harmadik oltás: 21 nappal az első oltás beadását követően
- Negyedik oltás: 12 hónappal az első oltás beadását követően
ja, és háziorvos írja fel a receptet, és ő is adja be.
ha a gyors immunizálásra van szükség, akkor érdemes a patikában előre jelezni, hogy 21 napon belül 3 oltásra lenne szükséged, mert nem mindig elérhetőek a készítmények, így be tudják neked előre szerezni.
Én az elsőt csak úgy adatnám be, hogy biztos vagyok benne, hogy a 2. illetve a 3. biztosan rendelkezésre fog állni a megfelelő időben :)
előző vótam
"Hazánkban az 1985 után születettek már egy életre védettek"
1990-ben születtem, és mint mondtam, újra kellett oltani, mert nem volt elég magas az ellenanyagszintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!