Vérplazma adásról vélemények?
A kormány még ezt az aprópénzt is lentebb akarja vitetni, mert akkor az emberek inkább plazmát adni mennek véradás helyett. Amiért meg egy fillér se jár.
A gyógyszercégek drága gyógyszereket állítanak elő belőle milliárdos tételben.
Nekem az a véleményem, hogy nem jön be. Alapból ellene voltam, de egyszer úgy hozta az élet, hogy nagyon kellett egy kis pénz, így elmentem. Nem volt olyan buli, mint amilyennek beállították. Fájt a szúrás és a kivétel is. Sőt közben is, mert a sóoldattal kevert vérem nagyon csípte a vénámat. Volt egy tv előttem, volt wifi, ingyen víz, meg utólag kaptam rétest, banánt meg csokit, mindenki kedves volt és volt légkodni. Na igen, a légkondi. Amúgy is fázós vagyok, de a 45 perc alatt, amíg feküdtem a széken azt hittem mindjárt megfagyok, pedig betakartak. Azt hittem a karom mindjárt jéggé válik és letörik mivel a sóoldat is a véremhez képest nagyon hideg volt. Az alkalmasságiért meg a plazmaadásért 9000 forintot kaptam, de nem biztos, hogy leközelebb is megyek. Főleg, hogy ez 4 napja történt, de a seb még mindig megvan és megfáztam. Bár az lehet nem a konkrét plazmaadástól, hanem a légkonditól, de nem örülök kifejezetten neki.
Igen, apró pénzt kapunk, de van olyan ismerősöm, aki hetente megy, mert neki megér 1 óra tű a karjában 4000 forintot. Nem lebeszélni akarlak, csak elmondtam a tapasztalataim, de gondold végig, hogy megéri-e neked.
Szerintem nagyon hisztis vagy, elozo valaszolo.
Minimum az elso alkalomra megeri sztem elmennie az embernek, 9000 ft-ert ez kb semmi.
Persze hogy apropenz a nyereseghez kepest, van vagy 6 nover aki benn van meg egy orvos, akit kifizetnek, a felszerelesek, azoknak karbantartasa, altalaban a rendezett kornyezet stb.
Es kapsz is 5K-t erte, tippelj mennyit erhet nekik egy tasak plazma. Sztem legalabb 30 rongyért adják el darabjat, de inkabb bele sem gondolok, ennek a teteje a csillagos ég.
Nyilvan kellemetlen a tűszúrás (mire számítottál?), meg az is, amikor kihúzzák, de az, hogy csíp a sóoldattal kevert vér az már nem igazán igaz, sokkal inkább pszichoszomatikus.
Az a sooldat nincs egy szazalekos... izotoniasnak kell lennie a megfelelo pufferrendszerek mellett, semmit nem erezhetsz mellette.
Ha erzel valamit bearamlaskor, akkor az a nyomásváltozás, hogy feszul a venad, nem az, hogy csipi a cucc a venadat.
For the record: a vered ugyanolyan koncentraciójú sóoldat, mint amit belédfecskendeznek ott. Szóval hacsak nem csípi a véred a vénádat, ez sem fogja.
Nekem a legnagyobb bajom a légkondi, de azert azt 40 percig csak kibirja az ember 5 000 forintert. Ha nem, akkor nem tudja, mennyir er ez a penz is.
Mindenki eldonti, megeri-e neki a dolog, de az elozo szimplan egy kicsit sopankodott itt.
Az a lenyeg h nincs-e rosszul az ember utana.
Ritka, de van aki vervetel utan is osszeesik, nem a verveszteseg hanem a trauma miatt.
Nekem kifejezetten jo elmeny volt a plazmaadas, ha egy haveroddal jartok hetente/kethetente akkor meg dumalhattok is kozben, szerintem jo buli volt.
Ui: negyedeves orvostanhallgato vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!