Plazmaadás, de hogyan?
Szeretnék plazmát adni, viszont ha már csak a vérvételre gondolok összeszorul a gyomrom. Nem sokszor voltam vérvételen, de ha voltam is alig álltam a lábamon le kellett fektetni, mert reszketett a testem.
Ez a pár perc is kész rémálom volt, de olvastam, hogy a plazmaadás 40-60 percet vesz igénybe.
Le tudom valahogy győzni ezt a szorongást?
Illetve a Blahán található plazma centeumról mik a véleményeitek/tapasztalatotok?
Tényleg olyan kultúrált, barátságos, mint ahogyan a honlapon írták, ill. tényleg profi a személyzet?
19/l
*centrum
*tényleg
Bocsi az elírásért kicsit este van😅
Szia.
Az első nap, mikor mész, akkor kitöltetnek veled egy kérdőívet, megmérik a pulzusod, vérnyomást, hőmérsékletet, meg a hemoglobin szintet (nem szúrással). Vért is vesznek tőled, ahova én járok, a plazma ponthoz, ott a vérvételt ugyan akkora tűvel szúrják, mint a plazmaadásnál. Ha nagyon nem bírod, akkor nem érdemes adnod, elején én is nagyon féltem, de nincs mitől. A plazma pontnál pl. nagyon profik a dolgozók, már 20x voltam plazmát adni, egyszer se szúrtak rossz helyre, és egyszer sem volt malőr.
Annyi a lényeg, hogy akkor adhatsz, ha az utóbbi pár hónapban nem csináltattál piercinget, tetoválást, v. füllyukasztást.
Na szóval ahova én járok, így zajlik egy plazmaadás:
Nevemet felírom egy papírra, aláírás, stb..
Majd az ottani dolgozók megmérik a hemoglobin szintemet, testhőmet, pulzust, vérnyomást.
Utána kitöltök egy gyors kérdőívet arról, hogy nem voltam beteg, nem voltam beteg, nem kerültem kapcsolatba idegen vérrel, nem fogyasztottam a plazmaadás előtt 8 órával alkoholt, stb...
Ezt követően egy orvos szólít, aki megméri a súlyomat, attól függ, mennyi plazmát adok.
Majd szólítanak, és bemegyek. Eddig semmi extra, kb 10 perc.
A teremben mindig nagy a tisztaság, mindig minden le van fertőtlenítve, tehát 0% a fertőzés esélye.
Beállíthatod magadnak a széket, majd megszúrnak, a plazma egy 30-40 perc alatt csöpög le, közben persze a véred többi részét visszaadagolják fokozatosan a vénádba.
Időközben mindig felveszem a fejhallgatót, nézek filmet, vagy sorozatot, stb.
majd kihúzzák a tűt, bekötik a sebet, kb 2-3 óráig kell rajta lennie a kötésnek, szerencsére sima kötés, egyszerű leszedni, teljesen fájdalommentes.
Profik dolgoznak ott, nem hagyják hogy bármi bajod legyen.
Mikor először mentünk barátnőmmel, ritka eset volt, nagyon leesett a vércukra, de nem hagyták, hogy bármi baja legyen, és legközelebb már kevesebbet vettek le tőle. Igazából én semmi különbséget nem tapasztaltam a plazmaadás előtt, és utáni állapotomon, talán annyi, hogy ne igyál alkoholt utána, mert nagyon beüt, és ne emelgess nehezet azzal a kezeddel, amit szúrtak. Szúráskor ha nem oda figyelsz, észre se veszed, és már bent is van, és nem fáj közben egyáltalán, én már teljesen megszoktam, meg nagyon kedvesek az ott dolgozók :)
Érdemes kipróbálni. Ha nem jön be, ne folytasd, én is csak azért járok már tavaly óta, mert engem pl. lenyugtat kicsit.
Remélem segítettem!
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!