Antibiotikum szedese csokkentve de hosszabb ideig?
A HO felirt nekem egy antibiotikumot horghurutra es azt mondta napi 2x1et szedjek. Kaptam beutalot tudogyogyaszatra ahol viszont azt mondtak hogy eleg napi 1 is mivel vekony vagyok es a testsulyom is 49kg ugy hogy 165 centi magas vagyok.
Ugy kezdtem el szedni ahogy a tudogyogyaszaton mondtak, elmondtam ezt a HO nak is, es o annyit mondott hogy jo, de ha nem mulnak el a tunetek lehet tovabb szedni mert ez olyan gyogyszer (Fromilid Uno Claritromicin). Sarga kopetem nincs mar hanem inkabb feher, 7 napja szedem az antibiotikumot. Folytassam? Vagy most mar inkabb hazi modszerekhez folyamodjak? Inhalalas, sok tea, c vitamin...stb
Ilyenkor én simán felhívom a háziorvosom asszisztensét. Tök jól tudja hol a helye, amiben biztos azt megválaszolja, amiben nem, arra orvosnál rákérdez.
Általánosságban ma az az alapelv, hogy antibiotikumokat csak akkor használjunk rövid ideig, amikor feltétlenül szükséges.
Lásd itt!
Röviden, ha sok antibiotikumot szed egy társadalom, akkor ott úgy mutálódnak a bakteriális fertőzések, hogy a korábbi gyenge antibiotikumkúrák már nem pusztítják. Pl. Gonorrhea bakteriális nemibetegséget korábban simán gyógyították nem túl kemény antibiotikumkúrával, de már olyan ellenálló lett, hogy csak úgy lehet pusztítani, hogy az közben a szervezetben a jó baktériumokat is pusztítja, pl. bélflórában levőket, probotikumok kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!