Ma kezdtem antibiotikumot szedni megfázásra (cefzil 500mg) egy estén kihagyom az baj?
Megfázásra C-vitamint kell szedni meg csipkebogyó teát inni.
Szerintem(hangsúlyozva), ha nem vagy nagyon beteg, akkor kihagyhatod.
Viszont az egészséged nem ér ennyit..
Simán kihagyhatod.Aki valóban nem érzi jól magát,az még otthonról sem szívesen teszi ki a lábát,nemhogy a piáláson járjon az esze.
Nincs neked semmi bajod,ne mérgezd magad,főleg ne antibiotikummal.
Jólvan kösz a válaszokat! :D
Igen gondoltam hogy hülyeség lenne erre antibiotikumot szedni, ezért nem is vettem be és nem is fogom... ez a magyar orvos tudomány... múlt heten volt pont errol szó a suliban, hogy elmész az orvoshoz, és instant antibiotikumra fognak akármi is a panaszod, bajod
Szerencsétlen hülyék vagytok.
Megfázás esetén nem a megfázásra írja fel az orvos az antibiotikumot. Az arra van, hogy ne alakuljon ki másodlagos bakteriális fertőzés, mert megfázás, pontosabban nátha esetén a nyálkahártyák megduzzadnak, és ott elszaporodhatnak a baktériumok, vagyis gyulladás alakulhat ki. Az antibiotikum ezt akadályozza meg, így a szevezet könnyebben leküzdi a náthát. De nyilván az orvos a hülye.
Egyébként szerintem inkább az volt, hogy elmentél az orvoshoz, mert kicsit megfáztál, és ki kellett fújnod a taknyos orrodat, komoly bajod nem volt, az orvos ezt látta rajtad, aztán inkább felírt egy olyan gyógyszert, amitől biztos nem lesz bajod, ártani nem árt, csak azt akarta, hogy menj már a picsába. Ez nem a magyar orvostudományt minősíti, inkább csak azt mutatja, hogy a háziorvosod gyógyszert ír fel ahelyett, hogy pszichológushoz küldene, ha már hipochonder vagy.
Remélhetőleg köhögéscsillapítót is felírt az orvos, és arra is ráittál. Attól meg lehet fulladni, ha köhögéscsillapítóra alkoholt iszol, ugyanis az alkohol némelyik gyógyszer hatását felerősíti, némelyikét meg legyengíti, a köhögéscsillapítóét pedig pont felerősíti, így fulladást is okozhat. Nyugodtan próbáld ki, ha már ezen a szinten vagy, te szerencsétlen hopochonder!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!