Az orvosnak nincs gazdája? HA 7-től van egy rendelés, miért 11 órára jár dolgozni? Ezt a rohadt időpont mániát meg miért nem lehet normálisan kezelni? Itt ultrahangra 69 embert hívtak, mindenkit 11 órára és küzdjenek.
Mi az hogy nem kezd időben? Meg lelép rendelés vége előtt? Milyen alapon ??
Az időpontadásnál meg igenis előfordul, hogy ugyanarra az időpontra adják 10-20 embernek. Ennek semmi köze pénzhez, infrastruktúrához, az ilyeneket jól fejbe kéne vágni egy méretes szívlapáttal.
Kérdező, milyen fajta uh volt, ahol jártál? Nem mindegy, hogy éhgyomros-telt hólyagos hasi vagy más. Furcsa az éhgyomrosoknak a 11 órai kezdés. Hány orvos nézi azt a 69 db beteget? Én 40 fölé egy műszakban még nemigen jutottam, persze nagyban függ a beteganyagtól.
Elmondom, nálunk hogy működik az előjegyzés: van a füzet, 10 percenkénti időpontokkal. Az betelik. Aztán jönnek a "légyszik":
kórházi dolgozó kislánya külföldön dolgozik, most van itthon, ugye megcsinálom az éves kontrollját. Rosszul vagyok a külföldről hazajöttemektől, nyilván tudta előre, hogy mikor jön haza, de nem akarok kiszúrni a különben rendes anyjával, megcsinálom.
Telefonálnak az osztályokról (seb, gyerek, bel), hogy küldenének bentfekvőket. Összesen kb ötöt. A kérdés általában vakbél, tályog, epeúti elzáródás, többnyire nehezen mozgó, ágyas vagy problémás betegek. Ha aznap nem nézem meg, másnap vagy harmadnap kell, amikor halmozódni fognak, tehát megnézem. Legalább egy óra csúszásnál tartok két öltözővel is.
Megérkezik a háziorvosi beutalós sürgős jelzésű tumorkutatás, aki fogyott és aggódik. Gondolom nem aznap fogyott le, de megnézem, mert különben felmegy az igazgatásra, onnan pedig utasítanak, hogy meg kell néznem. Vagy a térde fáj, és sürgős beutalója van. Az uh nem gyógyít, de meg kell nézni a fájást. Nyilván kopott, max van egy kis folyadék, de inkább tüneti kezelés kellene, helyette uh beutalót kap és ott pattog az adminisztrátoromnak. Sürgős a lépleszakadás. Az igen.
Tehát egy időpontra esetenként több beteg jut.
Nem beszélve arról, hogy ez nem fodrászat, ahol előre tudni lehet, hogy mosás-vágás-festés lesz és ez mennyi időt vesz igénybe. Egy hasi vizsgálatnál láthatok nagyobb nyirokcsomókat és meg kell néznem a heréket vagy a lágyékot vagy a nyakat is, hogy kiderüljön, hogy mi az ok. Esetleg érvizsgálatra lehet szükség pl májáttétnél, vesedaganatnál. Nem fogok félmunkát végezni, a minőségből nem adok le. Aki nem tudja kivárni, menjen panaszra. A számítógép igazolja, hogy mennyit dolgoztam. Egy pisiszünet és 20 perc ebédszünet fér bele, a székről fel sem állok.
A kommentekre reagálva: nem vagyok nagyságos, főorvos viszont igen. Lehet szidni az itthonmaradottakat, de nem valós az az állítás, hogy a javunk már kiment külföldre. Attól, hogy EZAAMAGYAREGÉSZSÉGÜGY, meg rosszul vagyok. Igen, ez. Végletekig kizsigerelt, szakmánkat imádó emberek vagyunk többségünkben. A fiatalok rezidenskorukban látják, hogy mi megy itt, egy részük nem akar ebbe a taposómalomba belekerülni és lepattannak, mi meg itt szívunk. Több tiszteletet!
Hol élsz te?
ÉN eddig 3x mentem UH-ra - ráadásul agglomerációs központi kórház, Gödöllőtől Kistarcsáig mindenki oda tartozik -, de időpont után két perccel már hívtak is, és nem álltak kismillióan sorban.
Olyan meg nincs, hogy 69 embert hívnak 11-re. Nettó kamu a kérdés.
12-es
És miért nem lehet így: időpontok 8-12-ig, csókosok 12-13. ha nincsenek csókosok, akkor 12-kor zárás.
Egyébként ez még mindig nem ad magyarázatot arra, hogy a rendelések 90%-a valóban nem kezdődik el időben. Miért?
16nak: tele kell írnom a napot, így is nagyon hosszú az előjegyzés. Olyan nincs, hogy nincs plusz, a java nem csókos, sárga öreg néniről(epeúti kő? daganat?) és dagadó lábú középkorúakról (trombózis?)van szó, egy-egy hányogató gyerekkel (vakbél?)fűszerezve.
Én időben kezdek, magammal tolok ki, ha nem. Lehetnek olyan kórházi szakrendelések, hogy az orvosnak előtte dolga van, pl osztályon vizitelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!