Kerhet ilyet a munkaltato ha en szabadsagot kerek? Miota kell a szabadsagot igazolni?
Figyu, nem nagyon lehet sehol sem ugrálni. Szerintem nagyon félreérted a helyzeted. Munkáltató nem adott rendes szabit, tudomásul vette, hogy beteg vagy, közölte, hogy hozzál róla igazolást. (Szerintem csak te gondolod, hogy erre éves szabidból akart levonni.)
Nem hoztál, nem kaptál fegyelmit sem, csak kérik, hogy dolgozd majd le a napot. Ennek örülnöd kéne...
Azért én "vitatkoznék": a törvény előírásaitól el lehet térni a munkavállaló javára - tehát abszolút csak a munkáltatón múlik, hogy ragaszkodik-e a 15 nappal előbbi bejelentéshez.
Megjegyzem, a munkavállaló hátrányára eltérni viszont jogellenes; tehát amit itt valaki írt, hogy már hónapokkal előbb be kell jelenteni a szabit, az törvénysértő. - Bár van ismerősöm, akinek a munkahelyén szintén hamarabb szokták kérni, viszont nem csak a törvényben megjelölt 7 napról dönthetnek, hanem többről, szóval így kb. egál.
Szóval szerintem az ilyen munkáltató nem fair, pláne 10 év munkaviszony után. Az orvos szintén, mivel kiadhatta volna visszamenőleg is a táppénzes papírt. Nálunk sem szoktak ebből problémát csinálni két-három napig.
16!
Nem törvénysértő. Ott ahol nem csak egy alkalmazott van, bizony hónapokkal előtte kell bejelenteni, mert különben nem lehet tervezni, vagy úgy jár a kedves munkavállaló, hogy nem kapja meg a kert időpontra, mert valaki időben gondolkodva már előtte kérte. A húgoméknál pl már januárban kiadják a szabadsabb igénylő lapokat, hogy tudjanak tervezni. Amit még a kerdezoncsinal, hogy ma betelefonálok hig y szabit akarok a mai napra, az nagyon nem játszik.
Mert ez nem így működik.
Ha bajod van, elballagsz a dokihoz, nem otthon ücsörögsz és ki tudja mit csinálsz "betegség" alatt.
Te nem, de így rengetegen visszaélnének a dologgal.
"Rosszul vagyok" címen plázáznának, vagy csak döglenének otthon, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!