Tölcsérmellkast hány éves korig lehet korrigálni?
Hallottam, hogy léguti zavarokat is okozhat meg amúgy sem valami szép látvány egy emberen. Arra lennék kíváncsi, Kedves olvasó, hogy hány éves korig lehet korrigálni ezt? Illetve, hogy van-e valami otthoni gyakorlat, amit tudok tenni ellene?!
Egy 16 éves fiú
erről inkább kérdezz meg egy ortopédorvost. menj el a rendelésre.
vannak mellkasszéthúzó sportok, kajak, vízilabda, pillangóúszás.
szerintem olyan sokat már nem lehet korrigálni ebben az életkorban, de én nem vagyok orvos, szóval azért ne vedd készpénznek.
a tesómnál is ez volt, az apukám már 3 éves korában felfigyelt rá, és állandóan edzésben tartotta, otthon kötelező volt neki gyakorlatokat csinálnia, nála sikerült megelőzni, de nem volt könnyű, így is volt, hogy mikor kevesebbet edzett, kezdett volna megint torzulni, de végülis sikerült.
No már letelt az idő, hogy írhassak, engem pont ilyen korban műtöttek. Az úszás jó, sajnos a zalaegerszegi orvosok közül a mellkas osztályon akivel találkoztam azt mondta, hogy majd elmúlik, hát ahogy nőttem csak rosszabb lett.
Van műtéti megoldás, kisebb korban vákuumos kezelés, idősebb korban egy fém lemezt raknak be. Régebben a bordákat törték el, még egy-két helyen csinálják, de azt nem szabad megvárni, elég durva.
13-18ig ajánlott ,engem 2honapja műtöttek..amikor bent voltam mondták hogy egy 26éves fiút is megműtöttek a gyerekklinikán és semmibaj nem volt közben.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!