Rosszul vettem be a fogamzásgátlót?
Nem vagyok hozzáértő, mint említettem. De ezek a többfázisú tabuk olyanok, hogy fokozatosan viszel be egyre több hormont. Ezzel érik el, hogy amikor kevesebb is elég, a lehető legkevésbé terhelje a hormon a szervezeted ez, de a szükséges mennyiség bekerüljön.
Ha ezen az elven haladunk, akkor két variáció van.
Az első az, hogy 6 rózsaszín, 5 fehér, és feltételezve, hogy a hormon halmozódik, a végén a megmaradt 6 okker. De mivel nem vagyok hozzáértő, nem tudom, hogy az okkerral bevitt többlet halmozódik-e, vagy kiürül, kockáztatni meg nem szeretek. Tehát ha ez, én vagyok olyan paranoiás, hogy használnék mellé óvszert.
A második variáció szerint csak annyi történik, hogy az első napokban többet vittél be a kelleténél, és feltételezve, hogy kiürülhet a többlet, a továbbiakban a rendes napi adagot viszed be.
Tehát: 2 rózsaszín, 5 fehér, 10 okker.
De mindez csak laikusként. Én így szedném.
Mi lenne, ha legalább azt leírnád, hogy melyik tabletta ez?
Ugyanis többfázisú készítményeknél nem folyamatosan nő a hormontartalom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!