Aki eszmélet vesztve vagy annak szélén jut kórházba, vagy úgy, hogy nem igazán tud magáról azt automatikusan bekatéterezik?
Igen. Egy kritikus állapotú betegnél óráról órára követni kell a vizelettermelést is.
Am ezen igazán kár parázni, egy ilyen betegnek kisebb gondja is nagyobb egy katéternél.
Akkor elsőkézből:
a városban lettem rosszul, nem is emlékszem rá, hogy bevittek.
A sürgősségin ébredtem, LEKÖTÖZVE, a két lábam, két kezem. Nagyon flegmák voltak velem, mondtam jól vagyok, csak a wc-re hadd menjek ki stb. Nem volt infúzió bekötve, semmi.
Ekkor közölték, hogy katéter lesz, meg addig hisztizek és visznek a pszichiátriára. Végül már sírtam, egy nővér megszánt, de bent volt velem. De utána úhra lekötözték a kezem. Telefonomat, táskámat elvették még a mentőben és nem adták vissza.
Ekkor besokaltam és közöltem, hogy mivel elmúltam 18, hazanegyek, velem így nem tesznek, nem bűnöző vagyok.
Itt jött a következő bökkenő:
mivel eszméletlenül hoztak be, nemtehetem meg. Meg az egyik nővér flegmán, hogy alig múlt 18, de már jogai vannak.
Na itt akkor a telefonomat követeltem és a szúleimet akartam felhivatni. Megtagadták. Majd órákkal később odaértek és nekik kiadtak. A schluss poén, hogy elloptak 9.000 forintomat a táskámból. Amiről persze semmit sem tudtak...
Lázas voltam, összecsuklottam az utcán. A bank biztonság is őre hívta a mentőket.
Én ekkor megfogadtam, hogy többet Magyarország on nem megyek kórházba... Szülni se óhajtok itthon...
2015. június, Zalaegerszegi kórház, Sürgősségi ambulancia
Ez a protokoll, pedig én próbáltam normális lenni. Azóta egyszer rosszul lettem az utcán, a vesémmel vannak gondok, de nem voltam hajlandó bemenni.
Sajnos ez a protokoll. Amikor sírt, hogy nincsenek-e nekik gyerekeik, akkor a főnövér ugyanúgy ordítozott... Egy embert hatottam meg.
Magyarország, első kézből, nekem ezek után ne mondja valaki is, hogy rendben van az egészségügy.
Bocs, sok helyen javított a telefon.
Szóval nem tudom ki hívta anyámékat, vagy honna tudták meg a számot, de nekik hazaadtak.
Azóta gyógyszerek, emergiaital is van mindig nálam, nehogy bealudjak, ájuljak valahol.
Egyszer buszon rángatott egy nő, meg cibált, hogy eszméletlen vagyok, pedig csak elaludtam. Azóta ezt sem kockáztatom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!