Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valaki összeesik és elveszt...

Ha valaki összeesik és elveszti az eszmélét akkor mesterséges lélegeztetéssel segítünk rajta és hamarabb magához tér?

Figyelt kérdés

2017. máj. 21. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:

az eszméletvesztés és a klinikai halál állapota nem ugyanaz!

eszméletlent stabil oldalfekvő helyzetbe teszünk és figyeljük a légzést-keringést. ha ezt nem tapasztaljuk, akkor kezdünk újraélesztésbe. élő embert meg nem kell újraéleszteni!

lélegeztetni meg majdhogynem felesleges, mert a tüdőben van annyi levegő ami elég.

2017. máj. 21. 19:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha vki csak elájul, akkor nem kell mesterséges lélegeztetés, hiszen van légzése.Akkor kell lélegeztetni, ha nincs neki. De nem azért, hogy hamarabb magához térjen, hanem, hogy ne haljon meg.
2017. máj. 21. 19:03
 3/4 anonim válasza:
Nemi használ a lélegeztetés eszméletlen állapotban lévő embernél ha van légzése!Voltam már én is olyan szituációban hogy egy eszméletlen de lélegző személyt szájból szájba lélegeztettem ugyanis nem jutott más eszembe és amikor a szaksegítség megérkezett felvilágosított a témában hogy ugyan nem csináltam nagy hülyeséget de nem ez a legjobb megoldás!
2017. máj. 21. 20:08
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:

Stabil oldalfekvésbe nem helyezünk senkit, ha feltehetően újra kell éleszteni.

A lényege az, hogy 10 másodpercig kell figyelni, hogy van-e légzés: Hallod-e hogy szuszog, látod-e, hogy emelkedik a mellkasa, érzed-e a levegő áramlását.

10 mperc alatt, legalább 2 légvételnek kell lennie.

Ha egyik sem, akkor meg kell kezdeni az újraélesztést.

Attól, hogy valaki összeesik, vagy eszméletét veszti, attól még nem kell újraéleszteni, nem beszélve arról, hogy maga a befújás nem is elegendő.

2017. máj. 25. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!