Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Bőrgyógyász elküldött nőgyógyá...

Bőrgyógyász elküldött nőgyógyászhoz és érdekelne, az esetemben milyen vizsgálatokra számíthatok, valamint a rák-szűrést hogyan lehet elkerülni (többi lent)?

Figyelt kérdés

Nem természetes pattanások miatt látogattam meg bőrgyógyászom, aki emiatt már írta is a beutalót nőgyógyászatra, valamint mert szerinte nem rendszeres a ciklusom. (valóban, egyik hónapban 28 alatt van másikban fölötte, de sokmindenki van így ezzel tudtommal)

Hasonló esetekben,vérvételen kívül, mik a vizsgálatok? És ha a rák-szűrés is köztük van, azt hogyan kerülhetném el?

Biztosan szükséges lenne így 17 évesen, de arra külön alkalommal szeretnék sort keríteni.

2018. márc. 25. 21:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Rendben úgy lesz és nagyon szépen köszönöm a segítséget.
2018. márc. 25. 22:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A méhnyakrákot a hpv vírus okozza, ha erre is szűretsz, az remek, de amit a mikrobiológiai laborok std szűrés néven végeznek, abban bizony hpv szűrés nincs. Én nem parancsolgatok neked, valószínűleg te vmi idegbeteg vagy, hogy egyből ilyen stílusban válaszolgatsz. Nekem édes mindegy, hogy eljársz-e évente méhnyakrák szűrésre vagy sem, de legalább a kérdezőt ne bíztasd akkora baromságra, hogy nem kell menni.
2018. márc. 25. 23:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Én azt úgy kerülöm el, hogy mikrobiológiai laborba küldök hüvelyváladékot, hogy abból csináljanak STD-vizsgálatot, és a fiútól is megkövetelem azt, ha nem én vagyok neki az egyedüli partnere. "

Ez szép dolog, csak pont arra nem jó, amire használni szeretnéd.

A méhnyakrákot HPV okozza, nem más STD. A HPV-t lehet szűrni, de nem hüvelyváladékból, hanem a méhnyakból kell kenetet venni ugyanúgy, mint rákszűrésnél.

Azt teszel, amit akarsz, csak a válaszoddal félrevezeted a kérdezőt, azért javítottunk ki.

2018. márc. 26. 09:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Elég lett volna ha vérvételre küld.A nőgyógyásznak mond meg még szűz vagy.Pattanás miatt nem nődokihoz kellett volna küldenie.Esetleg keres fel egy másik bőrgyógyászt.
2018. márc. 30. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!