Benőtt körömre tippek?
Nekem is hasonló módszerrel sikerült, és később ugyanez vált be anyukámnál is. (Bár az én körmöm akkor pont nem volt begyulladva).
1. Kiáztatod meleg vízben, hogy puha legyen a köröm (kb. 15 perc)
2. Kivágod, amennyire tudod, majd lefertőtleníted Betadinnal (jóddal)
3. Fogsz egy fültisztító pálcikát és hosszában kb. az 1/4-ét levágod. Ekkor lesz egy pici csík vattád, amit az ujjaid között vagy a tenyereiddel görgetve tömöríts össze (ez azért lesz fontos, hogy ki tudd majd szedni másnap ).
4. A benőtt köröm és a bőr közti 'árokba ' szintén jódot teszel, majd ráhelyezed hosszanti irányban a kis 'vattakukacot'. Élés eszközzel (olló, szemoldokcsipesz stb) benyomkodod a kivágott köröm és a bőr közé, hogy elválaszd őket. Másnap este fürdésig bent hagyod a vattát. Fürdéshez kiveszed, es fürdés után egy új vattakukaccal ujracsinalod.
Nekem nagyjából 2 honapig kellett ezt csinalnom minden nap, hogy rendbejojjon a kormom.
5. Miután kinőtt a bőrtől elválasztva, soha nem vágsz többé bele, hanem szigorúan hagyni kell a fehér részből 1-2 mm-t es teljesen egyenesre vagni ezentul.
Nem tudom,megoldódott-e,én is szenvedtem,elmondom mit csináltam.
Kipróbáltam én mindent,folyamatosan fájt. Olvasni olyat,hogy paradicsom-nem használt. Próbáltam vattagolyót a körmöm sarka alá tenni-pár napig ért valamit. Kentem aloe verával,áztattam kamillában. Ezek csak pár óráig használtak. Aztán vettem Neogranormon krémet,nekem az húzta le a gyulladást. Először csak simán bekentem,majd hallottam a párakötésről. 3 alkalommal volt rajta párakötés,és utána nem gyulladt be egyáltalán. Mondjuk rá egy hétre gyógypedikűrös kivágta a benőtt részt,de sokkal jobb volt úgy,mert azt mondta,hogy ha be lett volna gyulladva,akkor megőrülök a kezelés alatt.
A párakötést úgy csináltam,hogy megtisztítottam a lábujjam,bekentem vastagon Neogranormon-nal,rá tettem egy kamilla teába mártott vattakorongot,majd betekertem folpack-kal,utána gázzel,és zoknit húztam rá. Reggeltől estig rajta volt 2 teljes nap. Igaz,este olyan csúnya ráncos,fehér a lábujj,mert egész nap ázik,hogy meg lehet tőle ijjedni,de no para. Mondjuk nekem nem gennyezett, csak fájt.
Valamint,ha nem jönne rendbe,akkor lézeres sebészetet ajánlottak. Ha leveszik a körmöt,állítólag semmit sem old meg. A pedikürös mondta,hogyha sérült a körömágyam,akkor újra be fog nőni. Azt mondta,elég ha belerúgunk valamibe,vagy ráejtünk valamit a lábujjunkra,megnyomódik,és folyamatosan belenő.
Remélem segítettem. :)
Update! Az előző vagyok,hátha valaki még olvassa!
Dióhéjban: tavaly november végén nőtt be a körmöm, december-januárban szenvedtem vele,már nem nagyon tudtam mihez kezdeni,minden lépésnél fájt. Február elején gyógypedikűrös kivágta,azon nyomban megszűnt a fájdalom,kicsit érdekes látvány volt,de elkezdett gyógyulni. Március közepén megint éreztem,hogy ha cipőt húzok,vagy hozzáérek,megint fáj a lábkörmöm,de enyhén csak. Hogy ne kelljen megint gyötrődni,megint voltam a pedikűrösnél. Egy egészen pici köröm volt benőve. Azt monda ne aggódjak,már látszik a fény az alagút végén,már helyre fog jönni.
Aki így jár,hogy benő a körme,menjen minnél előbb gyógypedikűröshöz,és ha teheti,utána is menjen el még párszor,mert a fontos az,hogy a körömsánc megfelelően regenerálódjon,hogy a köröm újra a régi sáncban fusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!