Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Normális e hogy a háziorvosom...

Normális e hogy a háziorvosom állandóan azon parázik, hogy megbüntetik, ha vizsgálati beutalót ad?

Figyelt kérdés

Nem én találom ki, hogy vizsgálatot kérek, hanem másik szakorvos kéri, hogy háziorvos adjon hozzá beutalót.

Másik dilije, hogy azt mondja ezt neki jelentenie kell. Tudom, hogy vannak olyan fertőző betegségek amiket jelenteni kell, de egy sima kontroll vizelet nem hiszem, hogy jelentenivaló.

Ezek reális aggodalmai az orvosnak? Vagy értelmezzem úgy a viselkedését, mintha elküldene a jó búsba és keressek inkább másik háziorvost?

2018. febr. 12. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerencsétlen orvosoknak van egy kerete, amiből büntetlenül gazdálkodhatnak, ha azt túllépi, akkor a nyakára jön az oep ellenőrizni, és ha indokolatlan felírást találnak, meg is büntethetik.

Legközelebb ha a szakorvos kér valamilyen vizsgálatot, kérj tőle beutalót is, ő is tud adni (csak náluk is ez a helyzet).

2018. febr. 12. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Ha a háziorvos elküldött ( beutalt szakorvoshoz ), és a szakorvos további vizsgálatot kér, akkor arra ő adja a beutalót. Ugyanis a vizsgálatot az a szerv fizeti, aki beutalt.
2018. febr. 12. 12:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Halálra vele
2018. febr. 12. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:

"Szerencsétlen orvosoknak van egy kerete"

Ez így nettó baromság

"Ugyanis a vizsgálatot az a szerv fizeti, aki beutalt."

Meg ez is.

Az a baj, hogy nemcsak a pórnép ennyire idióta, hanem soxor az orvosok is.

A háziorvosnak üzenem: JELENTSE

Kíváncsi vagyok kinek és hova, ugyanis ezek a dolgok már évek óta összefutnak az oepen, ősz óta meg van már EESzT is.

2018. febr. 12. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
az enyém meg azon parázik, hogy adjon-e ki utazási utalványt, ha más településre kell utaznom vizsgálatra vagy sem... Pedig elvileg automatikusan járna, hisz biztosított vagyok....
2018. febr. 12. 12:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Még szerencse, hogy a fölöslegesen felírt antibiotikum miatt nem parázik. Igaz, nem az ő bélrendszerét viseli meg és nem is ő fizeti.
2018. febr. 12. 12:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyébként volt olyan eset is, hogy szakorvosi javaslatot vittem neki gyógyszerfelíráshoz és kiakadt, hogy ő erről nem ad receptet, mert megbüntetik.
2018. febr. 12. 13:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Szóval az egész ember úgy érzi magát mint valami mindentudó isten és kb mindent amit lehet felülbírál és beleköt. Pedig léteznek olyan dolgok amik nem az ő szakterülete.
2018. febr. 12. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!