Normális e hogy a háziorvosom állandóan azon parázik, hogy megbüntetik, ha vizsgálati beutalót ad?
Nem én találom ki, hogy vizsgálatot kérek, hanem másik szakorvos kéri, hogy háziorvos adjon hozzá beutalót.
Másik dilije, hogy azt mondja ezt neki jelentenie kell. Tudom, hogy vannak olyan fertőző betegségek amiket jelenteni kell, de egy sima kontroll vizelet nem hiszem, hogy jelentenivaló.
Ezek reális aggodalmai az orvosnak? Vagy értelmezzem úgy a viselkedését, mintha elküldene a jó búsba és keressek inkább másik háziorvost?
Szerencsétlen orvosoknak van egy kerete, amiből büntetlenül gazdálkodhatnak, ha azt túllépi, akkor a nyakára jön az oep ellenőrizni, és ha indokolatlan felírást találnak, meg is büntethetik.
Legközelebb ha a szakorvos kér valamilyen vizsgálatot, kérj tőle beutalót is, ő is tud adni (csak náluk is ez a helyzet).
"Szerencsétlen orvosoknak van egy kerete"
Ez így nettó baromság
"Ugyanis a vizsgálatot az a szerv fizeti, aki beutalt."
Meg ez is.
Az a baj, hogy nemcsak a pórnép ennyire idióta, hanem soxor az orvosok is.
A háziorvosnak üzenem: JELENTSE
Kíváncsi vagyok kinek és hova, ugyanis ezek a dolgok már évek óta összefutnak az oepen, ősz óta meg van már EESzT is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!