Korzett fűzőt, akinek van, TB alapon kapta, vagy fizetett érte?
Láttam több alkalommal korzett fűzőket, amelyeket a gyermekek viselnek, és nekem úgy tűnik, hogy minőséges anyagból készültek. Az én fiamnak is felírtak korzett-et, nem kellett érte semmit fizetni, de olyan ronda lett, hogy rossz érzés ránézni...
A fehér műanyagon szürke maszatok vannak, olyan, mintha a megolvadt műanyagot utólag kenegették volna. Belül helyenként éles dudorok vannak, amelyek kaparják a bőrét.
A hasánál egy ronda fémkapoccsal kel "bezárni". Oldalt a korzett-en több felesleges fúrás van (vagyis kis lyukak), és vannak fémből készült kis lapok is, amelyeket a műanyaghoz csavaroztak. Ez tartja össze! Kimondottan súlyos, mert a műanyag vastag, és a fém alkatrészek miatt is.
Eddig több alkalommal láttam a városban, hogy a fiatalok viselnek korzett-et, de azok mind szebbek voltak.
Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, kinek hol készült a korzettje? Fizetni kellett érte, vagy az orvos felírt receptet, és így ingyen volt?
Ha valaki fizetett érte, mennyibe került?
Nem értem, mit adnak MAgyarországon ingyen???
Az egészségügy lényege meg hogy beteg legyél.
Azért tart 8 óráig egy sürgősségi kezelés, mert ha sokáig van bent a beteg arra plusz pénzt kap a korház.
Eddig is járt a gyerek orvoshoz, mégse gyógyult meg. Most, már annyira súlyos, hogy adtak korzettet, mert a kétségbe esett szülő már képes 100ezer forintot kifizetni egy "szép" korzettért.
Utánaolvastál, hogy ez a korzett használ-e? nem reklámok alapján, hanem személyes tapasztalat?
Hátedzéssel gyógyítható a világon semmi nem helyettesíti az egyenes tartást.
A korzett viselését a szakorvos erőlteti!
De a fiam nem viseli, mert borzasztó az egész, kaparja a bőrét, szorítja a hasát és a gyomrát annyira, hogy hányingere van. Ülni nem tud benne. 10 perc viselése után zsibbad mindkét keze, mert nyomja, élesen belevág az izmokba elől, a vállánál.
Igen, ingyen volt. Szakorvosi igazolás alapján kapott közgyógy igazolványt, mert a gyermekeknek közgyógyra évente egy korzett ingyen jár.
Nem viseli, mert nem tesz jót neki.
Helyette egy privát helyre vezetem gyógytornára! 6.500,- forintot fizetek minden alkalomra, ami 1 óra. Megtanítják, hogy kell tornázni, majd két hétig minden nap tornázik, otthon. Kéthetente jár erre a gyógytornára.
Sajnos ez az, amit az állam nem fizet, pedig a gyermeknek speciális gyógytorna kell.
A gyógytorna is egy nagy kamu.
6500ft? annyiért egy hónapos fitnesz bérletet lehet kapni és ingyen segítenek, de lehet személyi edzőt is kérni.
A gyógytornáról annyit, hogy 100% minden segédeszköz nélküli tornára tanítja.
Ilyenkor már aki nincs otthon az edzésben is sejtheti, hogy mennyit ér ...
Szabályos felhúzás, mobilizálás, magyarul az edzés segít, kivéve a guggolás, mert azt a legnehezebb szabályosan csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!