Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért illene pénzt adni az...

Miért illene pénzt adni az orvosnak?

Figyelt kérdés

Polgárpukkasztó kérdés, de annyira böki a csőrömet, hogy létezik a "hálapénz".

Miért kéne nekem még pluszban fizetnem azért, mert a szakember a munkáját végzi? Miért kéne az idáig is fizetett TB-n felül egy petákot is fizetnem azért, hogy ő elvégezze azt, amire egyébként fel is esküdött.(vagy ez itthon nem divat?)

Elhiszem, hogy szarul keresnek, én is, de ettől még nem várom el a megrendelőktől, hogy a zsebembe adjanak már egy kis hálapénzt.

Ugyanígy a pizzafutár pl. Ő vállalkozott erre, senki nem kérte...

Értelmes válaszokat kérnék, mert komolyan kíváncsi vagyok! A buszvezetőnek miért nem adtok azért, hogy balesetmentesen elvisz A-ból B-be?

2018. jan. 31. 19:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Azért sztem sok sok olyan orvos van, aki akkor is becsülettel ellát, ha nem fizetsz neki semmit. Az már más kérdés, hogy visszautasítani tényleg kevesen utasítják vissza. Sokan közülük ők sem várják el, hogy fizess.

Ez egy szoci beivódás, szokás, régen tényleg meggyorsította az ellátásodat. És nem tagadom, hogy sokszor a mostani napokban is meggyorsítja... sajnos. De ha ma már nem látnak el megfelelően, csak ha fizetsz, azért be lehet perelni az orvost, tudsz fellépni ez ellen.

Sokan azért fizetnek, mert félnek, hogy nem kapnak enélkül megfelelő ellátást. De kapnak, szerintem igenis kapnak, sok jó orvos van ( ha ez nem is divatos tény ebben az országban, de akkor is így van). Volt rengeteg pozitív tapasztalatom, ahol semmi vagyonnal rendelkezők kaptak gyors, szakszerű, profi ellátást. Láttam ellenpéldát is, nem keveset; de csak arra szeretnék kilyukadni, hogy nem KELL fizetned.

2018. jan. 31. 19:40
 2/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszodat.

En nem fizetnek, azert vonjak a TB-t. Mar nem azert, de akkor ilyen alapon megyek maganhoz. Szoktam neha borravalot adni, pl ha nem kell az apro, vagy fodrasznak ha nagyon tetszik a haj, amit vagott, de az 150ft kb, nem 100.000...

Szerintem aki ezert nem latja el a beteget, az kiallitotta magarol a szegenysegi bizonyitvanyar.

2018. jan. 31. 19:47
 3/9 A kérdező kommentje:
t*
2018. jan. 31. 19:47
 4/9 anonim ***** válasza:
maximálisan egyetértünk :)
2018. jan. 31. 19:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Tőlem sosem kaptak egy fillért se, de még az is túl sok...

Ha csak tehetem, magánrendelőbe megyek, ott legalább a pénzemért megfelelő színvonalú ellátást kapok. Ha elégedett vagy az orvossal és ezt közlöd is vele, akkor valószínűleg tudni fogja, hogy hálás vagy, de pénzed nincs... :)

2018. jan. 31. 20:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindenki tudja a munkájának az értékét és annak függvényében kérje meg az árát én kifizetem azt is, de hálapénzt nem. Én kifizetem akkor is ha 2000-el több a fodrász, nem alkudozom, de ne várja el alapból, főleg ha nem is úgy csinálta ahogy kértem. Nálunk (Erdély) még elméletbe se nagyon van ingyen ellátás sehol, akkor se ha fizetem a biztosítást. Családorvoshoz nem érdemes menni, korházba az orvosoknak a "hálapénz" az már kötelező néha, vannak még olyanok akik ellátás előtt elmondják, hogy ennyi pénzt kell adni és kész. Amúgy meg nem szegényednek el az orvosok, attól mi nem kell féljünk, hogy az átlagember pár forintjára rászorulnának. Ez mindig fel tud dühíteni engem, mert olyan kinézete van, hogy a jóval tehetősebb orvos, szemrebbenés nélkül képes elvenni a szegény emberektől is a "hálapénzt" akinek lehet, hogy nehézséget okoz előteremteni az a pénzt.
2018. jan. 31. 20:17
 7/9 Gombos Zsolt(Jeti) ***** válasza:
Szerintem a hálapénzt az idős és beteg emberek kezdték el adni,mert azt hitték,hogy pénzért meg tudják venni az egészséget...A pizzafutár kicsit más téma,mert a legtöbb helyen nincs vagy csak alig van alapbérük,s a jatt teszi ki a bevételük javarészét...Ha időben hozza a rendelést,köszön,normális,200 Ft-ot minimum adok...(én is voltam futár)
2018. jan. 31. 22:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Az a dolga, hogy időben hozza a rendelést, hogy kedves legyen, mivel vendéglátóipar.

Nem arra gondolok, hogy én 5ft-osokban adom a pénz, meg lenézem vagy ilyesmi, de ez a dolga...

2018. jan. 31. 23:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sem adtam sosem.

Az a dolga, hogy ellásson, mellesleg magánrendelésen szégyentelenül megszedi magát mind.

Nyilván, ha magánúton intéztem valamit, ott tarifa van, azt megfizettem, meg vittem egy üveg bort, bonbont, de ennyi.

2018. febr. 1. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!