Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit tegyek a mandulaműtétem...

Mit tegyek a mandulaműtétem előtt és mit utána?

Figyelt kérdés

Olyan tippket várok, hogy mit egyek vagy mit ne egyek...fájni fog-e, mikor mehetek újra suliba...meddig kell kb. kórházban maradnom...stb. Bármi ami hasznos lehet!!!

Egy 17 éves lány:D

2008. okt. 24. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem előtte nem kell semmi extrát csinálni. Utána viszont nagyon nehéz lesz nyelni, és fájni fog a torkod. Valószínűleg csak pépeset tudsz majd enni, én napokig tejbegrízen éltem.Meg nekem jól esett a hideg fagyi is. Én 1 napig voltam csak kórházban a műtét után, de az már régebben volt, nem tudom, most hogy megy. Suliba szerintem legalább 1 hétig nem mehetsz, de az is lehet, hogy tovább.
2008. okt. 24. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugye te izgulsz a barátod miatt? :) Drága vagy, de ennyire nem kell izgulni, nem mondom, hogy kellemes, de túlélhető! :) Osztom az előző véleményét, a kórházban általában adnak is fagyit. :) Sok sikert!
2008. okt. 24. 16:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tippeket:D Majd beszámolok, hogy nálam hogyan is történt, ha túl leszek rajta:D

Jah és igen...én izgulok a barátom miatt... bár, ha ezt nem éljük túl, akkor tényleg nincs értelme folytatni:S:D

De én bízom a jóban:D

További kellemes időtöltést!

2008. okt. 24. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Elotte imadkozzal,

mutet utan pedig inni, inni, inni, (nehogy szajzarat kapj), nagyon faj ha nyelsz, de muszaj!

Minden jot!

2008. okt. 26. 05:32
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Nekem 19 évesen vették ki a garatmandulámat, nekem egyáltalán nem fájt a műtét (nem csípték ki, hanem úgy végezte el a műtétet, ahogy a kisgyermekeknek szokták "kikanalazta". 3napig voltam kórházba, reggelire csak a zsemle szélét lehetett megenni, hogy a seb minnél hamarabb gyógyuljon. Miután hazamenetem, csak úgy tudtam enni, ha előtte kb. 30perccel bevettem egy fájdalomcsillapítót. Igyál sokat, sokat.

2008. nov. 5. 08:42
 6/6 anonim válasza:
100%
Szia!Nekem most vették ki pár hete a mandulám. A műtét előtt rengeteget nézelődtem a műtéttel kapcsolatba..elég sok rosszat is olvastam.Nekem szerencsére nem volt semmi bajom. Nagyon féltem a műtéttől. A műtét előtt még a kint a kórterembe bekötötték az infúziót az egy kicsit kellemetlen volt de túl lehet élni, aztán betoltak a műtőbe és egy maszkkal elaltattak. Nem emlékszek semmire,kint ébredtem a kórterembe. Sírva ébredt, de nem tudom hogy miért a kórházba azt mondták, hogy ez normális dolog valami gyógyszer amit kaptam annak a mellékhatása. Nagyon fájt ébredés után a hasam, kelett vagy 2 óra hogy tudjak hányni. Utánna semmi bajom nem volt. Meg kellett inni egy bögre vizet és utánna is levették az infúziót. Másnap már haza is jöhettem. Azt tanácsolom mindenkinek aki műtét előtt áll, hogy ne nagyon olvasgasson utánna,hogy kivel mi történt mert 2 embernél se egyformán zajlanak le ezek a dolgok. Fájdalomcsillapítót azt írnak fel a kórházba, de csak akkor szedjed ha fáj meg sokáig ne szedjed, mert szét megy a gyomrod. 5.nap kezdett el leválni a sebem az még egy kicsit durva lesz. Sok folyadékot kell inni,hogy ne száradjon ki a seb, mert akkor még jobban fog fájni. Még éjszaka is ha felébredsz igyál! Fagyit, pudingot, tejbe grízt vagy rizst, vajas kalácsot, kenyér belsejét, banánt meg ilyeneket ettem, de az orvos azt mondja hogy azt ehetsz amit meg bírsz enni. Lényeg az,hogy puha dolgokat egyél, mert a kemény dolgok pl.kenyér héja, panír a húson azok felsérthetik a sebet. Tesiből fel voltam mentve 1 hónapig a műtét után, de én a műtét után már 2 héttel mentem a discoba.Elvileg ha leesett a seb akkor már nincs minek felszakadnia. De ezt majd érzed, hogy lesz e erőd meg kedved táncolni :)
2010. márc. 15. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!