Anyajegy eltávolítás után meddig nem szabad hogy a sebhez víz érjen? És napoztatni meddig nem szabad?
Nekem is volt már anyajegy eltávolításom... szintén a hátamról szedtek le egyet. Hogy meddig nem szabadott, hogy víz érje, sajnos nem emlékszem pontosan, hülyeséget meg nem akarok mondani. Azt tudom, hogy két hétig voltak benne a varratok, addig be is volt ragasztva, nem érhette víz. Igazából maga a "műtét" nem fáj, csak egy kicsit az első injekció, a többit már észre sem vettem. Miközben csinálta a doki, csak húzást-vonást, és melegséget éreztem. Utána két napig fájt, de nem a heg, hanem a hátam, mert nem tudtam rendesen mozogni. Úgyhogy 1-2 napot mindenképp tölts otthon (akármit okoskodik a doki) és aludj sokat!
Az, hogy mennyire marad meg a helye, eléggé egyénfüggő. Nekem plasztikai sebész csinálta, ennek ellenére megmaradt az egész heg. :( Időközben szét is nyílt, újravarrta. De ez igen ritka.
Úgyhogy drukkolok! Ne izgulj, nem lesz gond! remélem tudtam segíteni. :)
Első vagyok.
Örülök, hogy eddig jók a tapasztalataid, továbbra is drukkolok! :)
A napozásról annyit, hogy nekem azt mondták, mindenféleképpen kerüljem. Ezek szerint, ahány orvos, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!